RADIO EXILE: “Radio Exile”

Ο Chandler Mogel, γνωστός ως τραγουδιστής των “δικών” μας hard rockers Outloud, το τελευταίο καιρό έχει επιδείξει μια αξιοθαύμαστη κινητικότητα.

Πέρα από τις δραστηριότητες του με τους Outloud, διατηρεί τους Khaos, συμμετέχει όπου τον καλέσουν και πρόσφατα σχημάτισε άλλο ένα project σε συνεργασία με τον Charlie Calv (keyboards – Shotgun Symphony, Bronx Casket Co. μεταξύ άλλων) και μερικούς ακόμη πολύπειρους μουσικούς, τους Radio Exile, που επιδίδονται στο debut τους σε τι άλλο; Σε παραδοσιακό, αμερικανικό hard rock, από τα πιο radio friendly του είδους.

Τουτέστιν ευχάριστα, χαρούμενα, ανέμελα hard rock τραγούδια, αφομοιωμένων πλήρως επιρροών στο προσωπικό ύφος της μπάντας, με στακάτες marshallίζουσες κιθάρες από τον Jimmy Leahey , “βάλε ακόμη ένα ποτό” ρυθμούς από το δεμένο δίδυμο των Kenny Aaronson (μπάσο) και Dave Anthony (drums), εξαιρετικό σύγχρονο ήχο και σπουδαία απόδοση από τον Chandler ο οποίος δείχνει τις καταφανέστατες αρετές της πολύ δουλεμένης στο είδος φωνής του, έντονος, “αρσενικός” αλλά ταυτόχρονα πολύ συναισθηματικός, ένας εκφραστικότατος ερμηνευτής.

Το “Radio Exile” έχει πολλές καλές στιγμές που αξίζουν να μνημονευθούν. Όπως το “High Road, High Price” με τον Foreignerικό ραδιοφωνικό αέρα του, και τα “No Pity on the Highway” και “Radio Exile” (ομότιτλο που κλείνει το δίσκο), τα οποία είναι δυο αρκετά δυναμικά δείγματα εντελώς σύγχρονου, όσο και αισιόδοξου hard rock τεχνοτροπίας The Black Crowes / Tesla way. Επίσης υπάρχει και μια διάχυτη “progίλα” και στη θέτω σε εισαγωγικά για να μη φανταστείς τίποτα επιδειξιομανείς οργανικές φλυαρίες, απλά υπάρχουν κάποιες “αύρες” των Dream Theater της “Images and Words” περιόδου ή και των Camel αν θέλεις, επί παραδείγματι στα “Soulfire” και “Down in a Hole”, στα οποία αφήνει το στίγμα του ο Calv με τα διακριτικά αλλά ουσιώδη keyboards του.

Εξαιρετικά τραγούδια που ξεχώρισα είναι το Journey meets soul “A Cross on Stone” με τα υπέροχα φωνητικά της Amy Harnell στο background, το “Higher Than the Sun”, ένα κομμάτι με έντονο άρωμα από τους μέγιστους Queen στο οποίο o Chandler δίνει ρέστα, το “Hang οn” με το σπουδαίο ρεφρέν του και το “Feels Like Home”, μια φοβερή μπαλαντάρα, ένα πανέμορφο τραγούδι, από τις κορυφές ενός έτσι κι αλλιώς πάρα πολύ καλού δίσκου.

Το “Radio Exile” είναι ένα αξιοπρεπέστατο album, ως πρώτη κυκλοφορία του project το θεωρώ αριστουργηματικό, ένα σύνολο υψηλής μελωδικότητας, Στη συνείδησή μου αποτελεί ένα από τα καλύτερα δείγματα του είδους τα τελευταία χρόνια, τουλάχιστον για φέτος θα είναι σίγουρα στην προσωπική μου 20άδα. Άκρως συνιστώμενο σε όλους όσους τους αρέσει η θετική, αγχολυτική  μουσική που ήκμασε στα 80’s και τα τελευταία χρόνια γνωρίζει πρωτοφανή άνθηση, με πολλές όσο και ποιοτικές κυκλοφορίες, είτε από παλιές μπάντες που επαναδραστηριοποιούνται είτε από νέα σχήματα όπως οι Radio Exile. Μουσική που εξυμνεί τις απλές χαρές της ζωής που, στον παρόντα κόσμο μας, φαντάζουν απελπιστικά πολυτελείς αξίες για το μέσο άνθρωπο. Πολλά μπράβο στον Chandler και στην παρέα του.

540

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1170 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.