OUTLOUD: “Destination Overdrive- The Best of Outloud”

Η αλήθεια είναι πως αποτελεί υπερβολή να κυκλοφορείς ένα best of album, έχοντας στη διάθεσή σου μόλις 3 full length κι ένα EP.

Από την άλλη, η συνεργασία με τη ROAR, ίσως την πιο έξυπνα ανερχόμενη δισκογραφική στην Ελλάδα, αποτέλεσε έναυσμα για το “Destination Overdrive”, το οποίο εν τέλει αποτελεί μια πρώτης τάξεως αφορμή για να αποκτήσει κάποιος τα καλύτερα τραγούδια των Outloud, και σαν άνθρωπος που ουδέποτε ενθουσιάστηκε με τις κανονικές κυκλοφορίες της μπάντας, θεωρώ πως η συγκεκριμένη κίνηση αξίζει.

Όχι επειδή ο ιθύνον νους είναι ο Bob Katsionis, ή επειδή πίσω από το μικρόφωνο βρίσκεται ο χαρισματικός Chandler Mogel, αλλά διότι πολύ απλά το δισκάκι περιέχει 14 όμορφα hard rock κομμάτια, που φλερτάρουν με το AOR και αποτελούν ένα πολύ ευχάριστο άκουσμα, που δε βασίζεται σε εκτεταμένα ανεβοκατεβάσματα ταστιέρας και “τούπα-τούπα”, κάτι που χρειάζεται βρε αδερφέ καμιά φορά, για να ξεμπουκώνει το αυτί.

Το μεγάλο ατού δεν είναι η ευκολία που παράγουν τέτοιου είδους συνθέσεις, αλλά η ευλάβεια που ακουμπούν τις επιρροές τους και η έλλειψη βεντετισμού σε ό,τι αφορά την εξέλιξή τους.

Όχι ρε παιδί μου, δε θα σκίσεις καλτσόν και ιμάτια με το “Destination Overdrive”, αλλά αν δηλώνεις φίλος του συγκεκριμένου ήχου, αλλά συνάμα δεν είχες ασχοληθεί ιδιαίτερα με το συγκρότημα, αυτό το best-ofάκι θα σε φτιάξει.

ΥΓ super η διασκευή στο “I’m So Excited” των The Pointer Sisters

542

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.