DANZIG: “Skeletons”

Όλοι μας έχουμε σκελετούς στις ντουλάπες μας, ο Danzig όμως τους βγάζει όλους έξω και μας τους προσφέρει.

Είχαμε διαβάσει αρκετές φορές για το επερχόμενο album διασκευών του punk icon Glenn Danzig και τώρα είναι εδώ.

Παίρνει αγαπημένα του κομμάτια και τα περνάει μέσα από ένα Misfits φιλτρο, με παραγωγή που ίσως και να μπορούσε να είναι εκείνης της 80s εποχής (δεν ακούγεται πολύ δουλεμένη, για να είμαι ειλικρινής).

Διασκευάζει το “Devil’s Angles” των Davie Allan & The Arrows soundtrack ομώνυμης ταινίας με όμορφο τρόπο, και ένα κομμάτι από την ταινία “Satan’s Sadists”, παλιό μηχανόβιο film, αλλά η παραγωγή (που θεωρώ πως είναι επιτηδευμένη) δεν με αφήνει να το πάρω όσο σοβαρά θα έπρεπε.

To “Let yourself go” του Elvis Presley, του πάει πολύ φωνητικά λόγω μπάσου (δεν τον συγκρίνουμε βέβαια με το βασιλιά), αλλά δεν μπορώ να πω πως χαίρομαι με αυτή την εκτέλεση.

Το “Ν.Ι.Β.” των μέγιστων Black Sabbath που έχει τον ήχο κάποιου bootleg και κάνει την προσπάθεια εξαρχής αποτυχημένη (από πηγάδι μέσα τραγουδάει ο φίλος μας εδώ).

Ούτε οι Aerosmith με το “Lord of the Thighs” θα την γλιτώσουν, αν και είναι από εκείνα που σώζονται από το κάκιστο αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς, ενώ το ίδιο θα συνέβαινε με το “Action Woman” των The Litter, αν η φωνή δεν έβγαινε τόσο μπροστά (σταμάτα να είσαι ψωνάρα, τι έχεις πάθει;).

To “Rough Boy” των ZZ Top σκληραίνει λίγο και δεν είναι εν γένει, κακό, αλλά και πάλι δεν δίνει κάτι το συναρπαστικό.

Μετά έχει Troggs (“With A Girl Like You”), Young Rascals (“Find Somebody”) και τελειώνει με το “Crying in the Rain” των The Everly Brothers.

Λοιπόν, ή μας τρολάρει ο τύπος ή τζάζεψε! Αν δεν έχεις Tattoo Danzig στη βουβωνική χώρα, ή δεν είσαι hardcore συλλέκτης, δεν έχεις λόγο να το αποκτήσεις! Αρκέσου με όσα album με τη σφραγίδα του, ήδη έχεις!

454

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.