MALADY: “Malady”

Όταν διαβάζω σε Δελτίο Τύπου τις λέξεις “retro” και “vintage”, φοβάμαι…

Στην περίπτωση των Malady όμως, ευτυχώς δεν έχω να κάνω με ένα ακόμη revival σχήμα, αλλά με μια παρέα μετέφηβων που κυκλοφορούν το ντεμπούτο τους, θέλοντας να δείξουν πως η Φιλανδία δεν παράγει μονάχα power ή folk μουσική.

Το επί το πλείστον ινστρουμενταλικό ομώνυμο δισκάκι τους, είναι μια ωδή στις ατέρμονες prog συνθέσεις των ‘70s, που σε ταξιδεύουν και σου αλλάζουν την εποχή με το έτσι θέλω.

Κύριο στραβοπάτημα οι ύπαρξη στίχων στη μητρική τους γλώσσα, αν και ευτυχώς περνάει στο ντούκου, μιας και όπως προείπα, η μουσική έχει τον πρώτο και κύριο λόγο, οπότε όλα καλά.

Αν το πετύχετε πουθενά, ρίξτε του μια αυτιά…

642

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.