GAMA BOMB: “Untouchable Glory”

Πονάει πολύ τους οπαδούς της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου να διαβάζουν και να ακούν τις λέξεις Βόρειος Ιρλανδία, αλλά τι να κάνουμε που οι Gama Bomb και το 80s crossover thrash metal τους έρχεται από κει;

Τους είχα πρωτοσυναντήσει το 2013 όταν ακροάστηκα το προηγούμενο “The Terror Tapes” (review) και αν και με είχαν διασκεδάσει, δεν μου έκατσαν στον εγκέφαλο.

Αυτή τη φορά από ότι φαίνεται επανέρχονται με περίσσια φόρα και φαίνεται να έχουν προοδεύσει αρκετά. Μην νομίζεις πως έκαναν κάποια καινοτομία! Παίζουν το Thrash των Anthrax στο “Among The Living”, των Sacred Reich στο “Surfing Nicaragua” και των υπερτίμιων Nuclear Assault και αυτή τη φορά με μεγάλη ακρίβεια και ξυραφένια riff (“My evil Eye”).

To εξώφυλλο παραπέμπει σε βιντεοταινίες των 50s και η παραγωγή έχει εξομοιώσει το thrash του 80 χωρίς την “κακιά” βρωμιά.

O πέμπτος δίσκος των Gama Bomb “Untouchable Glory” πείθει και είναι μια καλή επιλογή για τον Thrasher με τα κολλητά και τα Asics, ή αυτόν με τη σανίδα που κάνει κόλπα σε πλατείες και αλάνες.

Είναι και για μένα, που κάπου μέσα μου έχω λίγο κρυμμένο thrash metal, που ποτέ δεν πεθαίνει!

Εύγε!

460

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.