16- The Answer

Μέσα σε όλον το δήθεν προεκλογικό πυρετό, λέω να μη δώσω ιδιαίτερη αξία σε όλο αυτό το πανηγύρι. Έτσι λοιπόν, στο σημερινό rocka parmezana θα ασχοληθώ με τα λογής μηνύματα που έχω λάβει τις τελευταίες εβδομάδες, μιας και μαζεύτηκαν αρκετά που αφορούν παρεμφερή ζητήματα.

Rock-a Parmezana
σερβίρει ο
Στέφανος Στεφανόπουλος

Grip Inc.:
“The Answer”

Με βάση τα λεγόμενα της προηγούμενης ε­βδο­μά­δας, έλαβα πολλά και διάφορα mail που αφορούν την εγχώρια σκηνή. Γενικά είναι πολύ μεγάλη η κουβέντα και η άκρη είναι δύσκολο να βρεθεί. Δε σνομπάρει κανείς τα νέα σχήματα, αλλά σίγουρα εγώ προσωπικά δε συμπαθώ αυτούς που δεν έχουν όρεξη να δουλέψουν.

Όπως βέβαια πολύ σωστά ειπώθηκε σε ένα από τα mail, υπάρχουν πάμπολλα συγκροτήματα τα οποία δουλεύουν συστηματικά και παρόλα αυτά δεν κα­τα­φέρ­νουν τίποτα. Ισχύει! Και ειδικά τα τελευταία χρόνια είναι αρκετά δύ­σκο­λο να βρεις μια καλή δι­σκο­γρα­φι­κή στέγη. Εάν δε, το θες όμως τόσο πολύ, η μόνη λύση είναι το εξωτερικό. Στην Ελλάδα δύσκολα γίνεται σωστή δουλειά και πάντα έχει ένα όριο η οποιαδήποτε μορφής καριέρα.

Εγώ πάλι, όμως, είμαι χαρούμενος που μέσα στη χρονιά άκουσα πολλές καλές δουλειές ελληνικών σχημάτων και χαμογέλασα αντί να κατσουφιάσω. Και αυτά είναι μονάχα όσα άκουσα εγώ. Φανταστείτε πόσα άλλα ονόματα βρίσκονται εκεί έξω. Επίσης έπεσαν στα χέρια μου διάφορα promos και demos από συγκροτήματα που με έχουν προϊδεάσει για το καλύτερο! Το

rocka16

μέλλον φαντάζει ευοίωνο γε­νι­κά. Φυσικά πάντα θα υπάρχουν και τα σχήματα που δεν κάνουν τη διαφορά, α­κο­λου­θούν την πεπατημένη και στην ουσία έχουν η­με­ρο­μη­νία λήξης. Όπως και να έχει, άπαξ και ένας καλλιτέχνης έχει κάτι να πει, μέσω της μουσικής του, πιστεύω πως δε θα χαθεί, αρκεί να το κυ­νη­γή­σει και να το πιστέψει. Αυτός πάντα θα έχει τη στήριξη όλων μας, σε αντίθεση με εκείνον που θα προτιμήσει να δει το πρόσωπό του σε αφίσα, από το να γράψει ένα νέο κομμάτι, που ούτως ή άλλως έχει επιλέξει από μόνος του τη μοίρα του.

Και όχι, δε με πλήρωσε ο Bob για να γράψω καλά λόγια στην προηγούμενη rocka parmezana (αν και στους καιρούς που ζούμε, Bob αν διαβάζεις αυτό το κείμενο, δεχόμεθα και επιταγές). Ίσα ίσα που τον επέλεξα ακριβώς επειδή δεν τον γνωρίζω προσωπικά, ούτε έχει τύχει να συναναστραφούμε γενικά. Σκοπός μου ήταν να τονίσω κάποια πράγματα και όποιος δεν το κατάλαβε, δικό του πρόβλημα.

Αλλάζοντας θέμα, και για να απαντήσω και σε διάφορα άλλα mail που μου έχουν έρθει, φυσικά και δεν είμαι

rocka16

κατά του Ozzy. Απλώς θεώρησα το live “απλώς καλό”, και όχι κάτι το απίστευτο, όπως το παρουσιάζουν διάφοροι άλ­λοι συνάδελφοι. Γούστα είναι αυ­τά. Παρόλα αυτά, εξακολουθώ και τον θεωρώ ένα από τα ση­μα­ντι­κό­τε­ρα ονόματα στο χώρο της rock, σε όσα reality και εάν συμμετάσχει. Επίσης οφείλω να πω πως ένας τέτοιου βεληνεκούς “γε­ρά­κος”, θα μπορούσε κάλλιστα να σνομπάρει τους πο­λυ­ά­ριθ­μους fan του που τον πε­ρί­με­ναν έξω από το King George Hotel. Παρόλα αυτά, έβγαλε φωτογραφίες και υπέγραψε αυτό­γρα­φα με μεγάλη χαρά, γε­γο­νός που τον τιμά.

Έχουμε λάβει αρκετά μηνύματα επίσης, σε ότι αφορά τους διαγωνισμούς που κατά καιρούς κάνουμε στο rockway, και όχι μονάχα από τους κερδισμένους. Εννοείται πως θα συνεχιστούν και πάνω από όλα, όλο το rockway team, ευχαριστεί τους αναγνώστες του για τη συμμετοχή.

Τέλος, τα διάφορα καλά σας λόγια και τα κομπλιμέντα δεν υπάρχει λόγος να τα αναπαράγω. Το σίγουρο είναι πως όλοι εδώ προσπαθούμε για το καλύτερο, και έχουμε δρόμο ακόμα. Βέβαια, είναι πάντα ωραίο να έχεις σωστούς συνεπιβάτες και καλό καιρό. Ίδωμεν.

Δημοσιεύθηκε στις 25/10/10

rocka16

Η παρούσα στήλη έχει ως στόχο την ψυχαγωγική ενημέρωση των αναγνωστών σε ότι αφορά τα κοινά, υπό ένα προσωπικό πρίσμα το οποίο δε συνάδει απαραίτητα με το σύνολο των συνεργατών του ROCKWAY.GR. Σε περίπτωση που κάποιος θίγεται από το εκάστοτε περιεχόμενο, παρακαλώ όπως προσπεράσει ή εκδηλώσει την ένστασή του με κόσμιο τρόπο μέσω του This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. με την ένδειξη “rocka”.

226

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.