BEGGARS: Τρίτη 27 Οκτωβρίου στη Λάρισα

Ακολουθεί δελτίο τύπου.

BEGGARS
MILLION HOLLERS
STONED SPIRIT
Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015
Stage Club, Λάρισα

Το γνωστό, το απλό, το τίμιο rock n roll

Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου το βαν των BEGGARS κάνει στάση για δεύτερη φορά στην Λάρισα και παρκάρει έξω από το γνωστό συναυλιακό Stage Club, για το πρώτο τους live στην πόλη ως headliners, σε μία εκρηκτική βραδιά γεμάτη Rock ‘N’ Roll και πολύ ιδρώτα στη σκηνή. Επίσημοι καλεσμένοι της βραδιάς οι ανερχόμενοι και πολλά υποσχόμενοι Million Hollers από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι θα πάρουν τη σκυτάλη από τους τοπικούς νεότατους stoners, Stoned Spirit που θα ανοίξουν τη βραδιά.
   Οι BEGGARS, το γνωστό πλέον, Rock ‘Ν’Roll Trio από την Αθήνα, απαριθμεί 6 γεμάτα χρόνια ζωής μέσα στα οποία δεν έχει σταματήσει ούτε λεπτό να εργάζεται μανιωδώς, πράγμα που συμβαίνει σπανίως με μπάντες της εγχώριας σκηνής. Έχει  κυκλοφορήσει 4 δισκογραφικές δουλειές (back to Basics 2011, The Truth 2013, Desperate Rock ‘N’ Roll 2014, Devil’s Highway 2015) κι έχει μοιραστεί την σκηνή με μεγάλα διεθνή ονόματα ,όπως οι Thin Lizzy, ο Eric Burdon και οι Godfathers.

Με το νέο τους album “Devil’s Highway” στις αποσκευές τους, το οποίο κυκλοφόρησε πανελλαδικά μαζί με το περιοδικό METAL HAMMER, συνεχίζουν να περιοδεύουν ασταμάτητα. Με 300 και πλέον live εμφανίσεις στο ενεργητικό τους τα τελευταία 5 χρόνια, οι BEGGARS προσφέρουν άφθονες δόσεις ωμού Rock ‘N’ Roll σε όλη την επικράτεια.
Το rock  συγκρότημα των Beggars δημιουργήθηκε στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2008. Τα ιδρυτικά τους μέλη,  ο Γιάννης Πασσάς και ο Chili είχαν ξανά συνεργαστεί στο παρελθόν σε διάφορα σχήματα. Στα μέσα του 2009 τα drums ανέλαβε ο Άγγελος Τάνης και από τότε η σύνθεση τους είναι σταθερή και ακλόνητη.
Το συγκρότημα ειδικά τα τελευταία 2 χρόνια έχει δώσει 160 και πλέον συναυλίες στην Ελλάδα και την Κύπρο έχοντας οργώσει κυριολεκτικά και 2 και 3 φορές την επικράτεια με καλοκαιρινές και χειμερινές περιοδείες.
Έφτασε η ώρα να γνωρίσετε καλύτερα και να απολαύσετε περισσότερο μία από τις πιο δυναμικές και ανερχόμενες μπάντες της χώρας μας.

Οι πολλές συναυλίες και το feeling του δρόμου έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τον ήχο αλλά και τις συνθέσεις των κομματιών ειδικά μετά το Truth μιας και τα τραγούδια για το ΄Desperate Rock n roll’ γράφτηκαν εξ ολοκλήρου στη γύρα ανάμεσα από εμφανίσεις κατά τη διάρκεια της περιοδείας για το “The Truth” και είναι άμεσα συνδεδεμένα με τον δρόμο. Το χαρακτηριστικό εξώφυλλο με τον Orange ρυθμισμένο στο τέρμα, δείχνει την «απελπισμένη ανάγκη» του γκρούπ για δυνατό rock ‘n’ roll.
Τα αρκετά video clip που έχουν κάνει μέχρι τώρα είναι άλλο ένα κομμάτι του puzzle. Η μπάντα τα θεωρεί σημαντικότατο κομμάτι προώθησης της δουλειάς τους και είναι άλλος ένας αποτελεσματικός τρόπος να δώσουν το στίγμα της μπάντας και την αισθητική τους.

Όσοι παρακολουθούν τις ζωντανές τους εμφανίσεις μιλάνε για εμπειρία. Παρόλο που η μπάντα παρουσιάζει μεγάλης διάρκειας σόου, οι διασκευές που παίζουν είναι πλέον ελάχιστες. Με 4 άλμπουμ στο ενεργητικό τους προτιμούν να δίνουν χώρο στο δικό τους υλικό. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο κόσμος εδώ και πολύ καιρό τραγουδάει τα κομμάτια τους στις συναυλίες, όπως το the dove, το the river και άλλα, πράγμα που είναι συγκλονιστικό για τους ίδιους και όπως έχουν δηλώσει αντλούν τεράστια δύναμη να συνεχίσουν παρ όλες τις δυσκολίες που προκύπτουν. 
Οι Beggars είναι από τις ελάχιστες μπάντες που τα τελευταία χρόνια, έχουν περιορίσει σημαντικά τις εμφανίσεις τους στην Αθήνα και δίνουν μεγάλο βάρος στην υπόλοιπη Ελλάδα. Αλάνθαστη συνταγή που τους έχει βοηθήσει πολύ μιας και είναι αναγνωρίσιμοι όπου και να πάνε από το κοινό του σκληρού ήχου. Από τις πιο τίμιες και τις πιο σκληρά εργαζόμενες μπάντες της εγχώριας σκηνής οι Beggars έχουν οργώσει από άκρου εις άκρον την Ελλάδα αλλεπάλληλες φορές. Έχουν παίξει στα πιο απίθανα μέρη, στα μεγάλα αστικά κέντρα, σε κωμοπόλεις, σε παραθαλάσσια μέρη, και όλα τα νησιά σχεδόν του Αιγαίου. Είναι από τις 2-3 μπάντες στην Ελλάδα  που όταν λένε βγαίνουμε περιοδεία το εννοούν και δεν μιλάνε για 5 ημερομηνίες.

Οι Beggars εδραιώθηκαν στην εγχώρια σκηνή με το πρώτο άλμπουμ τους “BACK TO BASICS…” το 2011 και κυρίως με το hit single “Dove” το οποίο βοήθησε τη μπάντα να ακουστεί για καιρό.  Το 2013 κυκλοφορούν το δεύτερο άλμπουμ με τίτλο “THE TRUTH” το οποίο αγκαλιάστηκε από το κοινό και έκανε μεγάλη εντύπωση κάτι που οδήγησε σε μια απίστευτη περιοδεία στην Ελλάδα και την Κύπρο η οποία έγραψε περισσότερες από 90 εμφανίσεις. Σχεδόν όλο το 2013 και το μισό 2014 η μπάντα ήταν σε περιοδεία. Παράλληλα το 2014 κυκλοφορεί ο τρίτος δίσκος τους με τίτλο “DESPERATE ROCK ‘N’ ROLL” και το ταξίδι συνεχίζεται με σταθερά πολύ καλό υλικό στις ηχογραφήσεις αναγκάζοντας τους περισσότερους κριτικούς να ασχολούνται με το εξώφυλλο υποστηρίζοντας ότι δεν συμβαδίζει με το περιεχόμενο του δίσκου. Οι Beggars συνεχίζουν απτόητοι και το 2015 ηχογραφώντας το τελευταίο τους αλμπουμ με τίτλο “DEVIL’S HIGHWAY γεμάτο με υλικό εμπνευσμένο και επηρεασμένο από το δρόμο. Το συγκρότημα διανέμει το άλμπουμ μέσω του Ελληνικού METAL HAMMER με αποτέλεσμα το άλμπουμ να φτάσει παντού και σε όλα τα πρόθυμα νέα αυτιά. Η μπάντα δείχνει ακούραστη και απτόητη συνεχίζοντας ασταμάτητα μιας και δουλεύει πάνω σε νέο υλικό για τον 5ο τους δίσκο ο οποίος αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2016.

Η ζωντανή εμφάνιση των Beggars θα χαροποιήσει όλους όσους αρέσκονται στο classic rock και στον σκληρό ήχο γενικότερα. Υπάρχει μια ταξιδιάρικη αίσθηση και ατμόσφαιρα και η μουσική φτιάχνει μπροστά σου εικόνες που σε ταξιδεύουν. Είναι σαν να ταξιδεύεις με μοτοσικλέτα στα ‘70s. Εναλλάσσουν αρμονικά το tempo, χωρίς να κουράζουν και όλο αυτό το ψυχεδελικό στοιχείο που αποπνέουν οι συνθέσεις τους μας φέρνει χαμόγελο στα χείλη και μεγάλη ευχαρίστηση μαζί με τις αναφορές στα blues του Νότου, στο southern rock και στους Motörhead φυσικά. Στη Λάρισα έρχονται για πρώτη φορά για δικό τους live και δεύτερη συνολικά. Είχαν ανοίξει για τους Planet of Zeus τον Απρίλιο του 2014 σε μια εκρηκτική βραδιά όπου άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στο κοινό της πόλης.

Million hollers

Οι Million Hollers καταφθάνουν στη Λάρισα με μια αλλαγή στο line- up μιας και άλλαξαν ντράμερ. Το electric blues’n’roll trio από την Θεσσαλονίκη, το οποίο έχει προκαλέσει μεγάλη αίσθηση στα εγχώρια μουσικά πράγματα, βρίσκεται ήδη στον 4ο χρόνο ζωής του και παρουσιάστηκε πολύ βελτιωμένο τόσο σε σκηνική παρουσία όσο και γενικότερα στο παίξιμο τους τον προηγούμενο μήνα όταν και άνοιξαν δικαιωματικά για τους Jon Spencer Blues Explosion στο Principal Club Theatre. Ξεσήκωσαν το πιστό και όχι μόνο κοινό τους αποτελώντας το ιδανικό προοίμιο για αυτό που θα ακολουθούσε. Κερδίζουν συνεχώς τις εντυπώσεις και αποδεικνύουν συνεχώς ότι αξίζουν μια μεγαλειώδη πορεία στο χώρο.
Το συγκρότημα ανήκει στο δυναμικό της ομάδας Hands in Sand, που έβγαλε «This is Nowhere», «Alien Mustangs» και «De Sades» και καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει δείγμα εξαιρετικής ποιότητας. Εμφανίστηκαν το 2011 στη Θεσσαλονίκη και αποτελούνται από τους Johnny (guitars), Lab Reany (guitars, vocals) και του Jimmy (drums).  Rock ’n’ roll και  blues. Κοινός τόπος των τριών μελών η μαύρη μουσική και η βινταζολαγνεία. Hollers ονομάζονταν οι σκοποί που τραγουδούσαν οι σκλάβοι Αφροαμερικανοί στις βαμβακοφυτείες και στους αγρούς της Νότιας Αμερικής. Η σημερινή έννοια της λέξης «holler» είναι η “κραυγη”. Τα τραγούδια των Million Hollers είναι και αυτά σαν κραυγές. Ωδές στο ανεκπλήρωτο, θυμωμένες πεντατονικές και δακρύβρεχτες slide κιθάρες.

Η υπόθεση των Million Hollers σηκώνει τσιγάρο και σηκώνει και αλκοόλ. Η  ατμόσφαιρα πυκνή και υγρή, τα κομμάτια τους γεμάτα ουλές και ρυτίδες ξέρουν πώς να σε αρπάξουν από τα πρώτα δευτερόλεπτα και δεν θα περάσουν απαρατήρητα.  Όπως πολύ έυστοχα γράφτηκε κάπου ‘Το τρίο από τη Θεσσαλονίκη αποτελεί την τρανταχτή απόδειξη ότι το ηθικό του ελληνικού αντεργκράουντ δεν υποκύπτει στην οικονομική κρίση’. Χωρίς καμία έκπτωση ερμηνεύουν σε κάθε διαθέσιμη συναυλιακή σκηνή, σουλατσάρουν ανέμελα στην κουλτούρα των μπλουζ που λατρεύουν, οι Million Hollers διαθέτουν την τεχνική δεινότητα και το συνθετικό μπρίο που θα τους επιτρέψει να αφήσουν ανεξίτηλο ίχνος στο ροκ της γενιάς μας. Βρείτε έναν τρόπο να ακούσετε τα «Million Hollers, «A Song to Hide Behind», «Dopamine Baby» και «Once Upon A Whiskey, διαθέτουν όλα τους φωτιά και μαεστρία που λείπει από τη δισκογραφία τελευταία. Τους περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον.

Stoned Spirit   
Οι Stoned Spirit είναι μια Stoner metal μπάντα που κινείται μεταξύ Άρτας και Λάρισας, πλέον. Δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2010 και την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε το πρωταρχικό της υλικό σε ένα demo αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις. Αποτέλεσμα του αξιοπρόσεκτου demo ήταν να συμπεριληφθεί το κομμάτι τους Finally Harmony στην συλλογή Electrip Soup Collection No.2 .Η μπάντα μετά από πολλά βάσανα και κόπους μπαίνει στον πάγο για περίπου τρία χρόνια και καταφέρνει να επανέλθει τον Απριλίου του 2015 με νέο drummer, καινούρια τραγούδια και πάρα πολύ όρεξη για δράση. Έτσι ο πρώτος τους δίσκος βρίσκεται  προ των πυλών.

Είσοδος κοινού: 21 : 15
Ώρα Έναρξης: 21 : 45

Τιμή εισιτηρίου : 8 € – Με κάθε εισιτήριο θα διανέμεται δωρεάν το νέο cd των Beggars με τίτλο ‘Devil’s Highway’

Προπώληση Εισιτηρίων:
Snuff Tobacco Stores:
Φιλελλήνων 53Α, Φρούριο
Κουμουνδούρου 1, 2410 531 750

Πληροφορίες: 6970936422
Διοργάνωση : Alive Art Performances

94