ONE YEAR DELAY: “Deep Breath”

Οι One Year Delay προέρχονται από την εξωτική Καλαμάτα αλλά αν κατάλαβα καλά την έχουνε κάνει προς ΗΠΑ μεριά, μάλλον γιατί θεωρούν ότι εκεί είναι ο κατάλληλος τόπος για τη μουσική τους, και πολύ καλά κάνανε, γιατί το είδος που παίζουνε μόνο εκεί φτουράει.

Από την άλλη εκεί θα βρουν και σοβαρό συναγωνισμό και για να είμαι ειλικρινής δεν τους βλέπω και πολύ καλά. Το “Deep Breath” είναι σύγχρονο (;) χορευτικό metal πιο κοντά στη nu πλευρά της φάσης, και με την γνωστή hair metal νοοτροπία της δεύτερης γενιάς του είδους, όταν πλέον τα πιο «άρρωστα» και πρωτόγονα στοιχεία γυαλίστηκαν για να γίνει το είδος πιο αποδεκτό από το mainstream. Κοινώς, όταν χάλασε η συνταγή.

Πιο κοντινές επιρροές ηχητικά βρήκα τους Mushroomhead, Disturbed και στα πιο rock σημεία ίσως τους Godsmack, δηλαδή τα κλασσικά, αλλά η αλήθεια είναι πως πέρα από φωτεινές εξαιρέσεις όπως Mudvayne και Psycho Choke δεν πολυασχολήθηκα με τη φάση όταν γύρισε στο glam, οπότε κάποιες αναφορές μπορεί να μου ξεφεύγουν. Αυτό για το οποίο είμαι σίγουρος όμως είναι πως στο συγκεκριμένο παιχνίδι, που οι ρυθμοί είναι λίγο πολύ τυποποιημένοι, αν δεν έχεις χαρισματικό frontman και άψογα φωνητικά δεν κάνεις τίποτα, και στο συγκεκριμένο σημείο οι One Year Delay νοσούν.  

Σοφή κίνηση η φυγή στο Αμέρικα λοιπόν, εκεί όλο και σε κάποιο λυκειόπαιδο που θα τους ακούσει τυχαία σε κανα college radio θα αρέσουν, μέχρι να βρει κάτι πιο αξιόλογο πάντα, κατά τα άλλα ακόμα και αν παρακολουθείτε το είδος δεν νομίζω να σας πουν κάτι ιδιαίτερο.

415

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.