ROUTES

Ψάχνετε stoner rock, με τσαμπουκά και δε θέλετε να απομακρυνθείτε από την Ελλάδα; Πάρτε τα μονοπάτια της ζωής και σίγουρα θα σας οδηγή- σουν προς Χαλκίδα μεριά! Εγώ πάντως την ευχαριστήθηκα την αναζήτηση και το διασκέδασα πολύ με το Δημήτρη, κιθαρίστα τον Routes! Στο τέλος το γλυτώσαμε το λιθοβολισμό, αλλά.. για πέτρες δε μιλούσαμε έξαλλου;!

Είστε μια μπάντα που τυχαία “συνάντησα” και μου έκανε αρκετή εντύπωση, παρότι δεν είμαι τόσο κοντά στο stoner! Πάντως χαίρομαι που η Χαλκίδα και γενικώς η επαρχία βγάζει τόσο καλές δουλείες! Μίλησε μας λίγο για εσάς!
Λοιπόν ναι, είμαστε από τη Χαλκίδα και δημιουργηθήκαμε το 2001. Αρχικά παίζαμε κάτι μεταξύ Motorhead και Sepultura, αλλά το 2003 αλλάξαμε ύφος, έπεσε και ο ντράμερ μας από την Ακρόπολη και δε γινόταν να παίξει γρήγορα (σ.σ. γέλια)!!! SaintVitus, LosNatas, περίπου αυτά είναι τα’ ακούσματα μας σε γενικές γραμμές!
Υπογράψαμε στη TrailblazerRecords το 2007 και τον επόμενο χρόνο, κυκλοφορήσαμε το πρώτο μας δίσκο και φύγαμε για περιοδεία στη Γερμανία αλλά και στην Ελλάδα! Τον Αύγουστο του 2010, γράψαμε το δεύτερο δίσκο μας και είμαστε στην αναζήτηση εταιρίας!

Φαντάζομαι πως αλλάξατε ντράμερ μετά!! Πες μου και ποια είναι τα μέλη τον Routes!
Ντράμερ δεν αλλάξαμε!!

Έζησε; (σ.σ. γέλια)!!
Ναι!! Λοιπόν: Αντώνης: φωνή/κιθάρα. Δημήτρης: κιθάρα. Τεό: Ντραμς. Tost: Μπάσο. Τάσος: Generators/Noise. Τους στίχους και τη μουσική, τη γράφουμε όλοι μαζί! Περισσότερο ο Αντωνάρας, μα σε γενικές γραμμές όλοι μαζί ναι..

Ο Αντώνης τα σπάει με τη φωνή του! Νομίζω πως είναι μια τέλεια επιλογή! Στη Γερμανία και γενικά, ποια ήταν η ανταπόκριση του κόσμου προς εσάς; Μια μπάντα που ξεφεύγει αν θέλεις από πιο παραδοσιακούς metal ήχους!
Για τη φωνή του Αντώνη, δε μπορώ να σου απαντήσω αντικειμενικά. Αυτό που μπορώ να πω, είναι ότι κολλάει πολύ η φωνή του με τη μουσική μας!
Η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ θετική και ο δίσκος μας απέσπασε πολύ καλές κριτικές, από πολλά περιοδικά και webzines! Είμαι πλήρως ευχαριστημένος, μιας και ακόμη και στη Γερμανία, η ανταπόκριση ήταν ακόμη μεγαλύτερη, κάτι που δε το περιμέναμε! Ευχόμαστε και ο δεύτερος δίσκος να πάει καλά! Βασικά δε μας αρέσει το metal! Σε εμένα προσωπικά το rock και η ψυχεδέλεια!

Εμ.. προσωπικά ακούω όμως και πολύ μεταλιά εκεί μέσα! Γούστα είναι αυτά! Αν και αδικείς τ’ αφτιά σου (σ.σ. γέλια)! Μου ανέφερες πως ανήκατε στη ΤrailblazerRec! Γιατί αποχωρήσατε;
Ήμασταν για το πρώτο δίσκο, μετά έληξε το συμβόλαιο μας. Γράψαμε το δεύτερο και δε τον ανανεώσαμε και απλά είμαστε στην αναζήτηση! Όσο για το metal στοιχείο του δίσκου, είναι στον ήχο της κιθάρας και πουθενά αλλού! Ήταν λίγο metal, η αλήθεια είναι…

Έλα τώρα που σε χαλάει!
Δε με χαλάει, απλά η λέξη metal δε με ενθουσιάζει!

Γιατί το λες αυτό;! Aν εξαιρέσεις τα κακώς κείμενα που υπάρχουν παντού είναι κάτι εξαιρετικό, είτε είσαι stoner, είτε black metal!
Προσωπική μου άποψη Μιχαλάρα μου! Απλά δε μ’ αρέσει το metal. Σπίτι για παράδειγμα, δε παίζει να βάλω π.χ Maiden, θα βάλω BlackSabbath!

Πως προέκυψε η ονομασία της μπάντας;
To 2000, εγώ και ο Αντωνάρας, παιδιά λυκείου τότε, καθόμασταν και πίναμε ουζάκι στο μπαλκόνι του και του λέω: “δε φτιάχνουμε μια μπαντούλα, έτσι να ξεκαυλώσουμε;!” Και μου απαντάει ναι! Βρήκαμε καπάκι και το Θεοδοσάρα στα τύμπανα (αυτόν που έπεσε από την Ακρόπολη!) και τον Taz στο μπάσο. Όλοι φίλοι από το δημοτικό! Το όνομα της μπάντας σημαίνει “μονοπάτια”! Τα μονοπάτια που μας έφεραν όλους μας πιο κοντά, ώστε να δημιουργηθεί αυτό το συγκρότημα. Τα μονοπάτια που ακολουθείς στη ζωή σου.. εσύ τα επιλέγεις, αλλά ποτέ δε ξέρεις που θα σε βγάλουν..!

Θα άλλαζες κάτι στο αποτέλεσμα του ντεμπούτου σας στη ουσία, μιας και το πρώτο αν δε κάνω λάθος ήταν ένα promo!
Τίποτα! Όπως είναι! Ωμό Rock και αληθινό!

Η ηχογράφηση έγινε εδώ Ελλάδα;
Ελλάδα! Συγκεκριμένα στα MothStudios στη Κάτζα Παλλήνης!

Ποιες οι προσδοκίες σας για το μέλλον;
Live!! Πολλά live παντού! Ελλάδα και εξωτερικό!

Αυτό μ’ αρέσει!! Θα σου κάνω τώρα τις εξής ερωτήσεις! Θα σου λέω ένα τίτλο από μερικά τραγούδια σας και θα μου πεις στα γρήγορα, χωρίς να το πολυσκεφτείς, τι νιώθεις ή ότι σου έρχεται anyway! Μέσα;
Έγινε! Ξάφνιασε με!

Ωραία! BurntAlone!
Το εξώφυλλο του δίσκου εν ολίγης! Τοόλο concept!

Xμ.. Ηappy death!
Τσαμπουκάς, αλκοόλ, ανακούφιση!

Alien
Υπάρχει ζωή εκεί έξω!

Ωραία! Ας υποθέσουμε ότι έρχεται μια θεογκόμενα και σου λέει: “δείξε μου ποιος είσαι και τι αξίζεις!” Ποιο κομμάτι θα της έπαιζες;
(σ.σ. γέλια) Επειδή ο μισογυνισμός, είναι μέσα στο αίμα μου, αν ερχόταν μια γκόμενα, δε θα της έπαιζα κομμάτι αλλά θα τον.. (σ.σ. μεγάλε δε λέγονται τέτοια!!).. και θα της έδειχνα τι αξίζω!! Θα γίνω πρόστυχος και βλάσφημος, οπότε σταματώ εδώ! (σ.σ. ευτυχώς, γιατί δε θα μπορούσα να το σώσω!!) Ίσως και μια σφαλιάρα στο τέλος στο..(σ.σ. προβλέπω να μας κυνηγάνε τίποτα φεμινίστριες!) έτσι για το εφέ! (σ.σ. γέλια)

Άντε χαλάλι λοιπόν! Ο τελευταίος λόγος σε σένα!!
Τι αυτό ήταν; Ελπίζω να σε κάλυψα!!

(σ.σ. γέλια) θέλεις κι άλλο ε; Άσε μη πάρεις κι άλλη φορά γιατί θα μας μαζεύουν!! Για την ώρα σ’ ευχαριστώ για τη τιμή που μας έκανες να παρουσιάσεις τη δουλεία σας στο Rockway κι εύχομαι να μας κάνετε ν’ ασχοληθούμε ξανά πολλές φορές στο μέλλον!
Ευχαριστούμε που μας καλέσατε (να είμαστε κύριοι και τυπικοί!), ευχαριστούμε και για τα καλά σας λόγια και προσωπικά η τιμή είναι δική μας! Το μονό που μπορώ να ευχηθώ είναι.. καλά συκώτια και όσο για το μέλλον, θα υπάρξουν πράγματα που δε θα έχετε ξαναδεί!!


315