HAIL OF BULLETS

Με αφορμή το νέο τους album επικοινωνήσαμε με τους old-school death metallers Hail Of Bullets.
On Divine Winds’’ λέγεται ο δεύτερος δί- σκος των Ολλανδών και ο ντράμερ συν παραγω- γός Ed Warby ήταν πρόθυμος να μας μιλήσει και για αυτό αλλά και γενικά για το στρατόπεδο των Hail of Bullets.

Το “On Divine Winds” είναι ένα πάρα πολύ καλό album και πιστεύω καλύτερο του “Of Frost And War”. Συγχαρητήρια. Πείτε μας κάτι για το concept αυτού του δίσκου.
Σε ευχαριστώ, χαίρομαι που το βλέπεις έτσι. Όπως είπες, μιλάμε για άλλο ένα conceptalbumκαι αποφασίσαμε να είναι για τον πόλεμο μεταξύ Ιαπωνίας και Αμερικής στον Ειρηνικό Ωκεανό. Είναι ένα θαυμάσιο θέμα και εξαιρετικά πλούσιο σε δράμα ισάξιο του “OfFrostAndWar” με συναισθηματικό και κτηνώδες περιεχόμενο. Γενικά όμως το νέο albumείναι λίγο πιο επικό και εναντιώνεται στη γκρίζα παγερότητα του πρώτου.

Ποιος έκανε το artwork αυτή την φορά;
Το πανέμορφο εξώφυλλο και lay-outέγινε για άλλη μια φορά από την δανεισμένη μας ιδιοφυΐα MickKoopman. Μέχρι στιγμής είναι μέλος της ομάδας των HoBόσο και ο DanSwanö και ελπίζω να συνεχίσει να μας δίνει αριστουργήματα σαν αυτό. Έχει το χάρισμα να αναλαμβάνει ένα θέμα και να το μεταφράζει με εικόνες, αντικατοπτρίζοντας ιδανικά τη διάθεση της μουσικής μας.

Πολεμικό περιεχόμενο υπάρχει επίσης στο “Of Frost And War”. Αυτός είναι ο σκοπός των Hail Of Bullets; Να παρουσιάζουν τα συναισθήματα και τις συνέπειες ενός πολέμου;
Ναι, ακριβώς. Όταν ξεκινάγαμε έφτιαξα μερικά demoγια να δείξω την κατεύθυνση που ήθελα η μπάντα αυτή να πάρει, και μόλις τα άκουσε ο Martinεπέμεινε να τραγουδάμε για τον πόλεμο. Με τα κομμάτια φανταζόταν πολεμικά οχήματα και σκοτεινά πεδία μάχης και πάντα ήθελε να συνθέσει γι’ αυτό άρα ήταν η τέλεια ευκαιρία. Νομίζω πως η μουσική με τους στοίχους ταιριάζουν οπότε θα συνεχίσουμε έτσι. Υπάρχουν τόσοι πόλεμοι στην ιστορία μέχρι σήμερα ώστε δεν θα ξεμείνουμε από ιδέες.

hail of bullets

Την περασμένη χρονιά κυκλοφορήσατε ένα Mini album με τον τίτλο “Warsaw Rising”. Η θεματολογία του είναι εμπνευσμένη από τα γεγονότα που έγιναν στο Γκέτο την δεκαετία του 40;
Ακριβώς γι’ αυτό πρόκειται, την εξέγερση του Γκέτο και τα επακόλουθα της αιματηρής νίκης. Ο Martinυποστήριζε ότι έπρεπε να το συμπεριλάβουμε στο ντεμπούτο μας, αλλά αυτό ήταν ήδη πλήρες και ολοκληρωμένο κι έτσι μόλις εμφανίστηκε η ιδέα για ένα EPείχαμε έτοιμο το θέμα γι’ αυτό. Το τελευταίο νέο κομμάτι είναι όμως άσχετο. Είναι μια ωδή στα βομβαρδιστικά αεροπλάνα B24 που τότε χρησιμοποιούταν από τους Αμερικάνους. Επιλέξαμε να μην έχουμε αυτά τα κομμάτια στον νέο δίσκο γι’ αυτό και το EPέχει την δική του αξία.

Η παραγωγή του “On Divine Winds” έγινε από εσένα και το mixing από τον Dan Swano. Φαίνεται να απέδωσε αυτή η συνεργασία.
Επειδή γράφω και συνθέτω την πλειοψηφία του υλικού για κάθε albumέχω μια καλή ιδέα για το πώς θα έπρεπε να ακουγόμαστε, και για να είμαι ειλικρινείς έκανα τις παραγωγές των HailOfBulletsαπό το πρώτο κι όλας promo. Αυτή την φορά μάλιστα ανέλαβα και τις ηχογραφήσεις στο ίδιο μου το studioκι αυτό όντως απέδωσε καλά. Ήταν πολύ δύσκολη δουλειά αν λάβουμε υπ’ όψη το γεγονός ότι δεν είμαι επαγγελματίας παραγωγός, το αποτέλεσμα όμως είναι ικανοποιητικότερο από πριν.

Επισκεφθήκατε την Ελλάδα πέρυσι. Σκέφτεστε να το κάνετε ξανά στα πλαίσια της περιοδείας του νέου σας δίσκου;
Πραγματικά το εύχομαι! Περάσαμε υπέροχα εκεί πέρα, οπότε αν υπάρξει προσφορά θα κάνουμε τα πάντα για να έρθουμε. Στο παρελθόν ερχόμουν με τους γονείς μου και ακόμα δεν χορταίνω το σουβλάκι!

Μερικοί από εσάς ίσως είναι απασχολημένοι με τις άλλες μπάντες τους. Θα είναι αυτό πρόβλημα στην επερχόμενη περιοδεία σας;
Βασικά όχι, με τους HoBδεν περιοδεύουμε ακριβώς κάνουμε ξεχωριστά liveσε διάφορες χώρες. Συνήθως ταξιδεύουμε με αεροπλάνο οπότε και δεν χρειάζεται να σχεδιάζουμε ολόκληρη περιοδεία γιατί αυτό θα μας καθυστερούσε μερικές εβδομάδες. Επιπλέον, κρατάμε αρχείο με όλες τις μπάντες που έχουμε ώστε να μην έχουμε ποτέ πρόβλημα.

hail of bullets

Με τον διαγωνισμό Karaoke που ανακοινώσατε πρόσφατα τι παίζει;
Πηγαίνει θαυμάσια, έχουμε μερικές δυνατές υποψηφιότητες αλλά ακόμα ενθαρρύνουμε τους πάντες να μπουν γιατί υπάρχουν μερικά θαυμάσια έπαθλα για να παρθούν. Μπορείτε να δείτε τις πληροφορίες στο http://www.metalblade.com/hailofbullets/

Θα υπάρξει μια περιορισμένη έκδοση του “On Divine Winds”. Τι θα περιέχει;
Εκτός από την ειδική συσκευασία (ένα πανέμορφο digibook) θα έχει ένα bonusκομμάτι, το “SugarLoafHill” και ένα DVD με ολόκληρο το liveπου δώσαμε στο Summer Breeze 2008 καιδύο video clip. Είναι πολύ καλό πακέτο.

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σας για το μέλλον των HailOfBullets
Στο κοντινό μέλλον ελπίζουμε να επισκεφτούμε όσο το δυνατόν περισσότερους οπαδούς μας ανά τον κόσμο, ανυπομονούμε να παίξουμε τα νέα κομμάτια live! Και φυσικά ευχόμαστε το νέο μας albumνα έχει καλές αποδοχές και κριτικές.

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας. Θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα στους Έλληνες οπαδούς σας;
Ευχαριστούμε για την υποστήριξη και ευχόμαστε να σας δούμε ξανά όλους σύντομα!


248