THE VAGABONDS 77

Punk rock, Μπίρες και Defcon 7! Το Rockway.gr επικοινωνεί με τους Vagabonds 77, ενόψει της εμφανίσεως τους στο Defcon Fest (δελτίο τύπου), τη μοναδική κλασική punk παρουσία σε αυτό.

-Καλησπέρα, μάγκες! Μια γρήγορη παρουσίαση των Vagabonds 77 για τους “αδαείς”;

Καλησπέρα! Οι Vagabonds 77 είναι μια πενταμελής punk rock μπάντα που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2011 στην Αθήνα. Έχουμε κυκλοφορήσει δυο full length album : “Time is right” το 2011 και “Our sound our life…” to 2015. 

-Oi! Punk rock. Κάτι που ταιριάζει στον ποδοσφαιρόφιλο Έλληνα. Τι σας τράβηξε στο να παίξετε αυτή τη μουσική;

Θα ξεκινήσουμε με το 2ο σκέλος της ερώτησης. Ξεκινήσαμε να ακούμε όλοι από πολύ μικροί αυτή τη μουσική και σαν παρέα δεθήκαμε μέσω των lives και γενικά μέσω της punk rock κουλτούρας, επομένως ήταν κάτι σαν φυσική συνέπεια των πραγμάτων να ξεκινήσουμε μια μπάντα με αυτόν τον ήχο. Ήταν κάτι σαν ανάγκη, έλειπε από την ζωή μας. Τώρα όσον αφορά την ποδοσφαιρική πλευρά των πραγμάτων, δεν είμαστε η κατάλληλη μπάντα να κάνουμε αυτή την κουβέντα.

-”Our Sound Our Life…”! Με μια πρόταση εξηγείται το λόγο για τον οποίο γίνονται όλα;

Είναι ένας τίτλος ο οποίος αντιπροσωπεύει την καθημερινότητα μας και τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα. Η μουσική μας αποτελεί διέξοδο και κατά κύριο λόγο, οι στίχοι μας είναι βιωματικοί .  

-Πως συνυπάρχουν οι αγγλικοί με τους ελληνικούς στίχους; Υπάρχουν αντιδράσεις από τους κλασικούς “προπονητές της εξέδρας” πάνω σε αυτό;

Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας. Ανάλογα με το κομμάτι και τη διάθεση μας αποφασίζουμε εάν οι στίχοι θα είναι στα αγγλικά ή στα ελληνικά. Κατά κύριο λόγο όμως, προτιμούμε τον ξένο στίχο. 

Να υποθέσω πως οι στίχοι έχουν στο κέντρο τους την κοινωνία και ότι εκείνη τραβάει;

Ναι όπως είπαμε και πριν, οι στίχοι είναι κατά κύριο λόγο βιωματικοί, επομένως διάφορα κοινωνικά προβλήματα ή κοινωνικές μας ανησυχίες αποτελούν τον πυρήνα της θεματολογίας.

-Θα επηρεάσει την μπάντα σας η όλο και βαθύτερη οικονομική και πολιτισμική κρίση;

Σαφώς και ως ένα σημείο μας επηρεάζει, αλλά κυρίως όσον αφορά τα πάγια έξοδα που έχει μια μπάντα (πρόβες, ηχογραφήσεις κλπ). Όσον αφορά την όρεξη μας για δημιουργία δεν έχει επηρεαστεί καθόλου, ίσα ίσα που πολλές φορές μας δημιουργούνται ερεθίσματα για νέες ιδέες!

-Defcon 7. Τι σας φέρνει πρώτα στο μυαλό το νούμερο 7;

Λεγόμαστε Vagabonds 77 οπότε η απάντηση νομίζω είναι ξεκάθαρη…

-Είναι τελικά το σανίδι ο τελικός προορισμός ενός μουσικού ταξιδιού; Τι σου δίνει σαν άτομο η άμεση επαφή με το κοινό;

Σίγουρα όχι! Θεωρούμε περισσότερο πως είναι ένα μέσο για να ακουστείς και να αλληλεπιδράσεις πιο άμεσα με τους γύρω σου, να τα σπάσεις, να ξεδώσεις και να ξεφύγεις από την καθημερινότητα. 

-Με 3-4 λέξεις θα ήθελα να πείσετε τους αναγνώστες μας να έρθουν από νωρίς στο An Club να σας παρακολουθήσουν.

Θεωρούμε πως είμαστε η μόνη μπάντα στο φεστιβάλ που προσεγγίζει το punk rock με μια πιο αγγλική σκοπιά των 70s και 80s, επομένως όσοι αγαπούν αυτόν τον ήχο πρέπει να δώσουν το παρόν.

1272

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.