DØDHEIMSGARD: Όλες οι λεπτομέρειες για τις εμφανίσεις τους στην Ελλάδα

Ακολουθεί δελτίο τύπου.

Οι Νορβηγοί avant garde black metallers DØDHEIMSGARD, με αφορμή τη κυκλοφορία του ήδη ιστορικού “A Umbra Omega”, περνούν από τη χώρα μας, για δύο αποκλειστικές εμφανίσεις, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις 13 και 14 Οκτωβρίου. Ένα από τα σημαντικότερα ονόματα του ακραίου ήχου των τελευταιων δύο δεκαετιών, φέροντας ένα αδιαμφισβήτητο cult status αλλά και έχοντας καταφέρει να εμπνεύσει και να επηρρεάσει κοινό και μουσικούς, μέσα στο διάστημα αυτό της ύπαρξής του, θα βρεθεί επί ελληνικού εδάφους, για να μας παρουσιάσει δύο shows, υψηλής ποιότητας και μαγευτικής ατμόσφαιρας, μυστικιστικού χαρακτήρα. Οι DHG αποτελούν δίχως άλλο ένα από τα σημαντικότερα ονόματα του παγκοσμίου avant garde metal στερεώματος. Μην τους χάσετε.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Περιορισμένη ηλεκτρονική προπώληση (μέσω viva.gr): 20€
Υπόλοιπη προπώληση: 22€
Ταμείο: 25€

[τα εισιτήρια που θα αγοραστούν μέσω του viva.gr και των φυσικών του σημείων προπώλησης, θα ανταλλάσονται με αναμνηστικό εισιτήριο στην είσοδο]

***

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015 – Fuzz Live Music Club / Αθήνα
Opening acts: Thy Darkened Shade, Shibalba – Πόρτες: 20:00
FB event page: www.facebook.com/events/103803226620094

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
Viva.gr (και στα φυσικά σημεία μέσω του δικτύου Viva: EKO, BP, Metro & My Market, Public, Shell, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ianos, Reload, Media Markt)
Ticket House (Πανεπιστημίου 42, εντός της στοάς, Αθήνα, τηλ.: 210 3608366, www.tickethouse.gr)
Metal Era (Εμ. Μπενάκη 22, Αθήνα, τηλ.: 2103304133, www.metalera.gr)

***

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015 – 8Ball Club / Θεσσαλονίκη
Opening acts: Agnes Vein, Kult of Taurus – Πόρτες: 20:00
FB event page: www.facebook.com/events/1028789407150884

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
Viva.gr (και στα φυσικά σημεία μέσω του δικτύου Viva: EKO, BP, Metro & My Market, Public, Shell, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ianos, Reload, Media Markt)
The Nephilim Metal Store (Πατριάρχου Ιωακείμ 17, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 210 2311 242232,  www.nephilimstore.gr)
8Ball Club (Πίνδου 1, Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη, www.eightballclub.gr)
Musicland Records (Μητροπόλεως 102, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 264880)

***

“They shall come in the black weathers
From the heart of the dead embers,
Walking one and two over the hill.
And they shall be with you, never farther
Than your bedside.” H.T.

***

Πρώτη στιγμή:

«Το Χάος ως έννοια είναι εμβριθώς παρεξηγημένο. Ακόμα περισσότερο, αποδίδεται στο χάος αυτόνομη ύπαρξη, αντί της παραδοχής της απλής αλήθειας του Χάους. Το Χάος βρίσκεται σε ασυμφωνία με το Χάος.»

Δεύτερη στιγμή:

«Είναι μια καταιγίδα που τρέχει σε άπνοη λεοφόρο, ένα αδιάκοπο ξόρκι από ομίχλη, φως και σκοτάδι.»

Τρίτη στιγμή:

«Το Βασίλειο είναι ο Θάνατος και το βασίλειο είναι εδώ.Υπάρχει μόνο μία στιγμή. DØDHEIMSGARD»

Το να κατανοείς τους DØDHEIMSGARD είναι να βρίσκεσαι στις σκέψεις ενός πολυδιαστασιακού όντος, όπως αυτό κατασπαράσσει τον εαυτό του, για να δημιουργεί έναν αέανο κόσμο. Βρίσκονται πέρα του ρεαλιστικού, στο σουρεαλιστικό και σε αυτό το μονοπάτι, η μουσική τους κυλάει έξω από σταθερές νόρμες.

Η αρχή είναι σε γήινο χρονολόγιο το 1994, μεταξύ των Vicotnik (Code, Ved Buens Ende), Fenriz (Darkthrone) and Aldrahn (Thorns, The Deathtrip), θεσπίζοντας την “πρώτη στιγμή” αυτού που μετέπειτα θα διαγραφόταν ως μία αντισυμβατική διαδρομή στο ακραίο avant-garde. Ένα βασίλειο ιδρύθηκε, από το οποίο κανείς θα έβλεπε να περνούν μερικές απ’ τις σημαντικότερες μορφές της βόρειας σκηνής όπως οι Apollyon (Aura Noir), Czral (Aura Noir, Inferno, Ulver, Ved Buens Ende, Virus), Kvohst (Code, Hexvessel, Beastmilk/ Grave Pleasures) και Zweizz (Fleurty, Umoral), μεταξύ πολλών άλλων.

Δύο κύριες εποχές θα μπορούσε κανείς να διακρίνει, αυτή των “Kronet Til Konge” και “Monumental Possession” και την δεύτερη των “666 International” και “Supervillain Outcast” με το “Satanic Art” να είναι η γέφυρα μεταξύ των δύο. Η πρώτη παρουσίασε δύο αριστουργήματα για την ιστορία του black metal με τη δεύτερη να χαρτογραφεί νέες περιοχές, να συνενώνει το black metal με τον ηλεκτρονικό και industrial ήχο και πλήρως δικαιωματικά να τους αποδίδει τον τίτλο των αυθεντιών του avant-garde metal. 

Και φθάνουμε στο τώρα, όπου μας γνωστοποιεί την ύπαρξή του ένα ον που αυτοαποκαλείται “A Umbra Omega”. Χωρίς να γνωρίζουμε αν μια νέα εποχή ανατέλλει ακόμα, ξέρουμε σίγουρα το ότι μας παρουσιάζεται ένας ιστορικός δίσκος, ένα μάγμα όλων όσων οι DHG υπήρξαν μέχρι τώρα και εσχατολογικά ένας μαύρος συμπαντικός ορίζοντας τον οποίον βρισκόμαστε να ατενίζουμε, ενόσο αυτό το αριστούργημα αποκαλύπτεται εμπρός μας.

Με τον Aldrahn να επιστρέφει στα main vocals και τους L.E. Måløy και Thunberg να έχουν προστεθεί στο line-up, το “A Umbra Omega” είναι ήδη αποδέκτης παγκόσμιας αναγνώρισης και θα μείνει στην ιστορία ως ένας απ’ τους δίσκους με την σημαντικότερη επιρροή στον ακραίο ήχο.

***

LINKS:

www.facebook.com/DODHEIMSGARD
www.peaceville.com/bands/dodheimsgard

***

Διοργάνωση: 3 Shades of Black – www.facebook.com/threeshadesofblack
Promotion / Επικοινωνία: 3P Lab – www.facebook.com/3plabgr – This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. – +30 6948182236

***

198