EAGLES OF DEATH METAL: “Zipper Down”

Σεξιστικό εξώφυλλο, με ένα ωραίο σετ γυναικείου στήθους και τις φάτσες των Hughes και Homme στις θέσεις της ρώγας.

Μας είχαν προσφέρει video clip του εναρκτήριου “Complexity” και έτσι μας έκαναν να ανυπομονούμε ακόμη περισσότερο, για έναν από τους πιο αναμενόμενους rock δίσκους για το 2015.

Το “Silverlake” έγινε και αυτό video clip και συντηρεί την Garage ατμόσφαιρα στην οποία μας έχουν συνηθίσει οι EODM και το συγκεκριμένο έχει και ένα διαφορετικό ύφος στα φωνητικά, που αλλάζουν συνεχώς, από ψευτοοπερετικά σε κάτι σαν Outkast σε spoken word και ξανά στην πραγματικότητα, ομορφαίνοντας το κομμάτι και κάνοντας σε να ακούσει παρακάτω με μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

“Got A Woman” και το rock ‘n’ roll ανεβάζει τη θερμοκρασία και το “Ι Love you all the time” πάει το χρόνο πίσω στα 50s, σε ένα τραγούδι με ρίζες στους Beatles.

“Oh Girl” με μυρωδιά soul και έντονη την ατμόσφαιρα QOTSA και το “Got The Power” που ξεκινάει a capella και γκαραζάρει όμορφα στη συνέχεια, είναι και αυτό στη κλασική ρετρό φόρμα, που μοντερνοποιεί το χαρισματικό ντουέτο.

“Skin Tight Boogie” και το κλίμα του “Zipper Down” είναι ερωτικό και βγάζει αυτή την μυρωδιά σωματικών υγρών, με γυναικεία φωνητικά να το κάνουν λίγο πιο twerk, ενώ τρολάρουν για 40 δεύτερα με το “Got a Woman (Slight return)”.

To “The Deuce” είναι μια 60s γκρούβα, όμως η μεγαλύτερη στιγμή, αναμφισβήτητα, του “Zipper Down” είναι η φοβερή διασκευή του “Save a prayer” (Duran Duran), αν και στο τέλος το “The Reverend” είναι το γρηγορότερο τραγούδι του.

Περιμέναμε 7 χρόνια από το “Heart On” και δεν είμαι σίγουρος αν μου αρέσει περισσότερο το “Zipper Down”, αλλά είναι ένα πολύ καλός και προσεγμένος ηχητικά δίσκος, που θα προσεγγίσει περισσότερα maintream rock αυτιά.

Οι Eagles of Death Metal συνεχίζουν από εκεί που είχαν σταματήσει και έχουν ποντάρει στο ερωτικό λίκνισμα της “παλιάς” μουσικής που μπορεί να τους φέρει ακόμα πιο κοντά στα ραδιόφωνα.

Όσοι τους ξέρετε, ξέρετε! Όσοι όχι, μάθετε! Οι Eagles of Death Metal είναι υγεία!

506

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2110 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.