MOTORHEAD: “Bad Magic”

Στον απόηχο της κακής υγείας του Lemmy και της γενικής πτωτικής σωματικής του πορείας, έρχεται το νέο πόνημα των Motorhead για να επιβεβαιώσει πως ύστερα από τόσες καταχρήσεις η κούραση είναι αναπόφευκτη.

Το “Bad Magic” είναι από εκείνες τις δουλειές της μπάντας που περνούν και δεν ενθουσιάζουν, ή τέλος πάντων, δε θα μνημονεύονται όπως άλλες. Κύριο χαρακτηριστικό η κόπωση που αποπνέει ο γερόλυκος frontman.

Συνθετικά το “Bad Magic” είναι ένα ατελείωτο deja vu που από τη μια δεν έχει λόγο να χαλάει τον ακροατή, μιας και γνωρίζεις a priori τι θα σε κεράσει η μπάντα, από την άλλη υπάρχουν στιγμές που θαρρείς πως το όλο εγχείρημα είναι κάπως διεκπεραιωτικό. 

Βασικά, μιλάμε για ένα άνισο album, καθώς οι καλές στιγμές απέχουν παρασάγγας από τις υπόλοιπες, με το πρώτο μισό να είναι σαφώς καλύτερο από το δεύτερο. Σε ό,τι αφορά τη διασκευή στο “Sympathy for the Devil” περίμενα μια πιο έξυπνη προσέγγιση κι όχι μια safe επανεκτέλεση.

Βέβαια, ακόμη και με τα όποια αρνητικά, μετά το τέλος κάθε ακρόασης, εξακολουθεί η ατμόσφαιρα να μυρίζει μπίρα, ουίσκι και rock n’ roll, οπότε όλα βαίνουν καλώς.

Highlights: “Victory or Die”, “Thunder & Lightning”, “Shoot Out All of Your Lights”, “The Devil”, “Till the End”

548

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.