EXARSIS: "Exarsis"

Μόλις κυκλοφόρησε το ομότιτλο demo των Exarsis, το οποίο αποτελεί τον προάγγελο του άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2011.

Οι Exarsis μας έρχονται από το Κιάτο Κορινθίας και αποτελούνται από πέντε μέλη, τον Χρήστο Τ. και τον Παναγιώτη πίσω από τις ηλεκτρικές κιθάρες, στο μπάσο ο Χρήστος Πούλος, στα ντραμς ο Γιώργος και στα φωνητικά ο Αλέξανδρος.

Το “Exarsis καταρχήν αποτελείται από τρία κομμάτια τα οποία κινούντσαι στα μονοπάτια της αμερικάνικης thrash metal των 80’s. Ένας έμπειρος ακροατής θα βρει αναφορές σε βασικούς εκπροσώπους του είδους όπως τους Anthrax, τους Exodus, τους Overkill και τους Razor.

Το πρώτο κομμάτι του demo είναι το Resist” το οποίο ξεκινάει στο εικοστό λεπτό μετά από ένα παρατεταμένο intro. Στις μελωδικές κιθάρες θυμίζει Sepultura στα πρώτα τους βήματα, που ήταν thrash μπάντα και στα φωνητικά Exodus. στιχουργικά παρακινεί τον κόσμο να επαναστατήσει μέσο της ψήφου και να ανανεώσει το πολιτικό σκηνικό. Το επόμενο κομμάτι λέγεται “Killing Command”  και ξεφεύγει από τον μελωδικό ήχο του προηγούμενου. Ειδικότερα, έχει πιο κοφτές κιθάρες και το παίξιμο είναι  πιο γρήγορο. Τα φωνητικά παραμένουν στο ίδιο μοτίβο. Οι στίχοι όμως παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί παρουσιάζουν μία άλλη διάσταση της στράτευσης. Ειδικότερα, ο στρατευμένος μαθαίνει να χειρίζεται όπλα και μέσω αυτών να αμύνεται και να διεκδικεί τα δικαιώματά του.  Το τελευταίο κομμάτι είναι το “Power Thrashing Death” το οποίο αποτελεί διασκευή σε Whiplash. Σε σύγκριση με το αυθεντικό οι Exarsis στην δική τους εκδοχή έχουν πιο μπουκωμένες κιθάρες και φωνητικά και επίσης τα φωνητικά έχουν το ίδιο μοτίβο με τα άλλα κομμάτια, ακούγονται σαν να είναι διπλά. Εν κατακλείδι, το “Exarsis” είναι ένα demo με πολύ καλή παραγωγή, ενώ έχει σαφείς αναφορές σε εκπροσώπους της κλασικής thrash τους τιμάει χωρίς να τους προσβάλλει και αυτό αποτελεί μία παρακίνηση ώστε το επερχόμενο άλμπουμ να είναι κάτι πρωτότυπο ακουστικά και γιατί όχι και στιχουργικά. Δυνατό τους σημείο είναι τα φωνητικά τα οποία αν και ακούγονται σαν να είναι διπλά ξεφεύγουν από τις κλασικές thrash μπάντες. Για όσους τους ακούσατε και ενθουσιαστήκατε οι Exarsis στις 22 Δεκέμβρη παίζουν στο Seven Sins στα Εξάρχεια. Για εσάς πάλι που δεν τους ξέρετε το my space τους είναι http://www.myspace.com/exarsis και έχουν ανεβάσει τα κομμάτια τους και στο you tube.!

Ελένη Σπανού

534