WILDLIGHTS: “Wildlights”

Η ύπαρξη του frontman των επίσης αμερικανών ASG, Jason Shi κάνει εξαρχής τα πράγματα ενδιαφέροντα.

Από κει και πέρα, οι Wildlights ευαγγελίζονται πως παίζουν Heavy Rock και δεν πέφτουν έξω εννοείται. Αλλά όπως το πάρει κανείς!

Σαν όρος είναι πολύ γενικός και ενώ βεβαίως θα βρείτε αναφορές στην desert rock σκηνή στους ήχους της κιθάρας και στην παραγωγή, τα φωνητικά και τα τύμπανα πιο πολύ με παραπέμπουν στους πολύ συμπαθείς …And You Will Know Us By The Trail of the Dead, αλλά βέβαια σε πιο βαριές συνθέσεις και με μια προοδευτικότητα βγαλμένη από τα 90s.

Σας μπέρδεψα ε; Είναι κάτι το διαφορετικό από τα συνηθισμένα που έχετε ακούσει με την ταμπέλα heavy rock και πρέπει να σας το εξηγήσω όσο γίνεται καλύτερα για να μη φάω γιαούρτια.

Όλα αυτά που προανέφερα βέβαια, δεν είναι μειονεκτήματα. Πλεονεκτήματα είναι γιατί εκεί που περίμενα κάτι κλασικό σε τύπου ASG, έρχεται κάτι άλλο (όχι ότι δεν ακούς και ASG εκεί μέσα). Κάτι ξεχωριστό! Προοδευτικό και θαρραλέο!

Συνοψίζοντας, όμορφες συνθέσεις με πολύ καλή παραγωγή, σε ένα σύνολο που αναβλύζει φρεσκάδα και είναι από τα καλά που θα ακούσεις φέτος. Έκπληξη που δεν περίμενα!

411

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.