REDRUM

“Ω-ω-ω-ωωω! Όμορφη Θεσσαλονίιικη…”, που θα ‘λεγε και ο τρισμέγιστος Βασίλης Τσιτσάνης. Εκτός βέβαια από την παραδοσιακή ομορφιά της (που συνεχίζει να εμφανίζεται πολλάκις στα πανέμορφα κορίτσια της) και εξαιρουμένης φυσικά της πασίγνωστης μπουγάτσας, η Θεσσαλονίκη, ομοίως παραδοσιακά, δεν έπαψε στιγμή να τροφοδοτεί την ελληνική μουσική παραγωγή με έξοχα συγκροτήματα, που πολλά από αυτά, έθεσαν και ένα γενικότερο στίγμα αποδοχής. Ένα από αυτά είναι και οι Redrum των Athan “Lyssa” Kazakis και Panos Baxevanis (κιθάρες αμφότεροι), ένα πολύ καλό σχήμα οικείου hard rock που ποτέ δεν φοβήθηκε να “μεταλλίσει”, προσφέροντας σε ένα αρκετά ευρύ ακροατήριο, ακόμη και του εξωτερικού, δυο πολύ καλά δείγματα μελωδικής όσο και ψυχαγωγικής μουσικής, σε μια αξιοσέβαστη καλλιτεχνική πορεία. Το έμπειρο αυτό σχήμα, πρόκειται να εμφανισθεί τη δεύτερη ημέρα του διημέρου “Rock On The Beach” festival που διοργανώνει η διαρκώς ανερχόμενη R.O.A.Records στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου και το Rockway.gr, επικοινώνησε με τον Athan για να μάθει μερικά νέα εν όψει αυτής της εμφάνισης. Προς τι η “Lyssa” λοιπόν; Σας ομιλεί ο φυσικός αυτουργός…

Καλησπέρα Θανάση. Πέρασαν τρία χρόνια από το “Victims Of Our Circumstances”. Ολοκλήρωσε τον κύκλο του; Ποιό ήταν το επίπεδο της αποδοχής του από το κοινό και πως αξιολόγησες προσωπικά το feedback από τον κόσμο;
Καλησπέρα Jordan, από πού να ξεκινήσω δεν ξέρω! Από το ότι πρώτη φορά ολοκληρώσαμε πλήρη Ευρωπαϊκή περιοδεία με πάνω απο 15 shows; Από το ότι κάναμε 3 επίσημα video; Το ότι παίξαμε στο τελευταίο Firefest (The Final Fling) που είναι η Μέκκα του Hard Rock και νομίζω ότι αυτό τα λέει όλα από μόνο του; Το “Dust In Your Eyes” έχει στο youtube περίπου 70.000 πραγματικά views και στα live ο κόσμος τραγουδάει τα τραγούδια μας. Αυτό σημαίνει ότι ή γίνεται κάτι καλό ή έγινε κάτι καλό!

Η σύνθεση του σχήματος παραμένει η ίδια, κάτι που θα μπορούσε κάποιος να πει ότι αποτελεί κατόρθωμα στους καιρούς μας. Πες μας δυο λόγια για τους συνεργάτες σου.
Είμαστε μια τρελή παρέα, ο τελευταίος που μπήκε στη μπάντα ήταν ο Alex Kidd (μπάσο) και έχουν περάσει ήδη πάνω από 6 χρόνια που είμαστε μαζί. Αισθάνομαι πολύ τυχερός που παίζω μαζί με τον Pano Baxevani που γνωριζόμαστε μαζί απο τα 80’ς όπως και με το Thano Sarketzi (drums) και όσο για τον Michael Bormann (φωνητικά, πρώην Jaded Heart – σ.σ.: Κλαψ! Λύγμ!) και τον Marco Grasshoff (keyboards), τι να πω; Ξεκινήσαμε σαν επαγγελματίες και καταλήξαμε οικογένεια!

Πως θα περιέγραφες τη μουσική των Redrum σε κάποιον που δεν έχει επαφή με το ηχητικό στίγμα της μπάντας;
Σαν ένα πιτόγυρο…. απ’ όλα! (γέλια). Βασικά έχουμε τις επιρροές απ’ τα 70’ς και 80’ς κυρίως, παίζουμε ένα κράμα μεταξύ hard rock και μελωδικού metal, χωρίς να λείπουν κάποια blues στοιχεία.

Πέρασαν μια ντουζίνα χρόνια από τότε που φορμάρατε τη μπάντα με τον Pano. Πως βλέπεις την κατάσταση σε σχέση με τότε για τα μουσικά πράγματα; Τα κίνητρα παραμένουν τα ίδια; Έχετε εκπληρώσει κάποια αρχικά όνειρα;
Τα όνειρα δε σταματούν ποτέ, κάποια πράγματα τα έχουμε εκπληρώσει, όπως το να καταφέρουμε να παίξουμε live στο εξωτερικό. Σε σχέση με τότε, σιγά-σιγά αποκτούμε και δικό μας κοινό και όπως είχαμε πεί και τότε, βήμα-βήμα, προσπαθούμε να ανεβούμε όσο ψηλότερα γίνεται, με την έννοια του μουσικού επίπεδου πάντα, κάτι που θα μας επιτρέπει να γράφουμε καλά τραγούδια.

Ποιές είναι οι επιρροές σας σαν συγκρότημα και ποιές οι δικές σου προσωπικά ως κιθαρίστας;
Ως συγκρότημα είμαστε επηρεασμένοι από συγκροτήματα όπως οι UFO, Whitesnake, οι Winger, Van Halen κ.α. Ο Alex, ο Thanos και ο Marco ίσως να ακούνε και πιο aggressive πράγματα Pantera και βάλε… εγώ προσωπικά είχα στην καρδιά μου πάντα κιθαρίστες όπως τον Hendrix, τον Blackmore, τον Van Halen, τον Malmsteen και φυσικά τον τεράστιο George Lynch.

Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε μια “άνοιξη” θα ‘λεγα του μελωδικού hard rock. Θα μπορέσει αυτή η μουσική να επιβιώσει στο χρόνο;
Βασικά hard rock υπήρχε από παλιά στην Ελλάδα και υπήρχαν πολλά συγκροτήματα, δεν είναι νέο φαινόμενο. Το ευχάριστο είναι ότι εκτός από το γεγονός ότι έχουμε καλά συγκροτήματα και γράφουν καλά κομμάτια, πλέον έχουν την ευκαιρία και τους χώρους να τα παρουσιάσουνε και όσο παίζουν live και τα παρουσιάζουν, αυτή η “ακμή” θα συνεχίζεται.

Πως βλέπεις τα πράγματα στην Ελλάδα; Πόσο δύσκολο είναι για μια μπάντα να προωθήσει το όνομά της σε ένα ευρύτερο ακροατήριο;
Δεν μπορώ να απαντήσω αν είναι εύκολο ή δύσκολο. Σίγουρα χρειάζεται ένας άνθρωπος, όπως έχουμε εμείς τη C.S.Management & Promotions, να τρέχει για τη μπάντα σε ένα σοβαρό και επαγγελματικό επίπεδο.

Σε λίγο καιρό, στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου, θα λάβετε μέρος στο “Rock on the Beach Festival” στο Αγγελοχώρι Θεσσαλονίκης, ένα event το οποίο διοργανώνεται από τη R.O.A.Records, με αρκετές ακόμη αξιόλογες μπάντες. Πως προέκυψε η συμμετοχή σας και τι γνώμη έχεις για τα υπόλοιπα ονόματα με τα οποία θα μοιραστείτε το σανίδι;
Με τη R.O.A.R. Records η συνεργασία ξεκινάει μετά από τη επανακυκλοφορία του πρώτου μας CD “No Turning Back” το οποίο έχει γίνει και remaster απο το Mika Jussila. Φυσικά έχουμε και φιλικές σχέσεις με τον Άκη Κοσμίδη και το Βασίλη Προκοπίου και μάλιστα η συμφωνία έγινε αφού παίξαμε στο περσινό “Rock On” festival στη Θεσσαλονίκη και είμαι σίγουρος ότι θα γίνει ένα από τα καλύτερα events. Για τα συγκροτήματα τι να πώ, με τους Bonfire έχουμε ξαναπαίξει και μάλιστα ήταν το πρώτο live των Redrum, όπως πρόσφατα έχει παίξει και ο Michael ένα acoustic show ως special guest στο live τους, για μας είναι ευκαιρία να γνωρίσουμε και τα παιδιά που δεν έχουμε ξαναπαίξει και νομίζω ότι έτσι κι αλλιώς όλοι μας μιλάμε την ίδια γλώσσα του rock ‘n’ roll!

Τι να περιμένουμε από τους Redrum εκείνο το βράδυ;
Τσουνάμιιι! (Γέλια) Οι τυπικοί Redrum που παίζουν δυνατά, χαιρόμαστε να είμαστε πάνω στο stage και σίγουρα θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό.

Υπάρχει στα σκαριά κάτι νέο που θα μπορούσαμε να περιμένουμε από εσάς; Είτε αυτό αφορά νέο album, είτε κάποιο official clip, είτε κάποιο tour;
Βασικά το “Rock On The Beach” festival είναι το τελευταίο live του “Victims Of Our Circumstances Tour 2013-2015”. Εγώ ξεκίνησα να γράφω κάποιες καινούριες ιδέες όπως και ο Panos και σιγά-σιγά θα μπούμε στο κλίμα ηχογραφήσεων του καινούριου μας άλμπουμ. Για τον Michael, προέχει το tour του προσωπικού του CD “Closer” και από αρχές του 2016, θα ξεκινήσει η διαδικασία.

Αυτά από εμένα. Θα ήθελες να προσθέσεις κάτι για τους αναγνώστες του Rockway.gr;
Σας ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία, να έρθετε στο “Rock On The Beach” festival, θα είναι πραγματικά μια μεγάλη Rock ‘n’ Roll γιορτή! In The Name Of Rock ‘N’ Roll!

809

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1175 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.