BANGALORE CHOIR

Ο David Reece είναι ευρύτερα γνωστός απο το άλμπουμ με τους θρυλικούς ACCEPT, “Eat The Heat” το 1989. Επίσης κυκλοφό- ρησε ένα φανταστικό hair metal άλμπουμ με τους Bangalore Choir, τo “On Target” (1992).

Συνεργάστηκε, επίσης, με τους Dare Force, Sircle Of Silence, Gypsy Rose (Sweden) και Stream. To 2009 κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ με τίτλο “Universal Language“.

Φέτος ο David Reece επιστρέφει με τους Bangalore Choir και το πάρα πολύ καλό ‘Cadence’. Παρακάτω θα διαβάσετε κάποια ενδιαφέροντα πράγματα που είπε ο David Reece, στο www.heavyparadise.blogspot.com, σχετικά με τους Bangalore Choir, τις διαφορές του σήμερα με το χθες στο hard rock και τα μελλοντικά του σχέδια!

Πρώτα απ’ όλα David θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δίνεις να πούμε κάποια πράγματα.
Εγώ σε ευχαριστώ που μου δίνεις την ευκαιρία μοιραστώ κάποια πράγματα με εσένα και τους αναγνώστες σου!

Ξεκινώντας θα ήθελα να σου πω ότι το “On Target” είναι ένα απο τα αγαπημένα μου άλμπουμ!! Επίσης είμαι εντυπωσιασμένος με το νέο σας άλμπουμ, το ‘Cadence’! Είσαι ικανοποιημένος με την αντίδραση των οπαδών σας απο το ‘Cadence’ ?
Σε ευχαριστώ πολύ! Είμαι πολύ περήφανος με το “On Target” καθώς επίσης και με την αντίδραση σε σχέση με το νέο άλμπουμ. Έχει λάβει κάποιες πολύ θετικές κριτικές και είμαι σε πολύ καλή διάθεση τελευταία!

Bangalore-Choir-Cadence

Πιστεύω πως το ‘Cadence’ είναι μία πολύ καλή μίξη του “On Target” με έναν πιο φρέσκο ‘αέρα’! Ποιές ήταν οι προσδοκίες σου σχετικά με το πώς θα ηχούσε το νέο άλμπουμ?
Να είναι Bangalore Choir! Πρέπει να θυμόμαστε απο πού ξεκινήσαμε με τους Bangalore Choir. Άρα λοιπόν στηριχτήκαμε στις φόρμουλες και στην φιλοσοφία του “On Target” αλλά συγχρόνως ‘ωριμάσαμε’ μουσικά.

Τα τελευταία χρόνια όλο και πιο πολλά ‘παλιά’ συγκροτήματα επιστρέφουν με νέα άλμπουμ. Πώς βλέπεις όλη αυτήν την κατάσταση με τις επανασυνδέσεις?
Προσωπικά πιστεύω πως είναι καλό γιατί βλέπω πολλούς ‘παλιούς’ φίλους, απο τις ένδοξες μέρες του τότε, και μου λένε πως υπάρχει ακόμα ζωή για αυτή τη μουσική η οποία μεγαλώνει καθημερινά! Αλλά θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σχετικά με τα άλμπουμ που κυκλοφορούμε για να μην γινόμαστε βαρετοί!

Ποιές είναι οι βασικές σου επιρροές?
Βασικά ξεκίνησα ακούγοντας country μουσική όταν ήμουνα μικρό παιδί και μεγαλώνοντας άκουγα κλασσικά πράγματα όπως Ian Gillan, Paul Rogers και Freddy Mercury! Τώρα ακούω Myles Kennedy και Chris Cornell.

Bangalore-Choir-On-Target

Υπάρχουν κάποια τραγούδια απο το ‘Cadence’ που σου αρέσουν περισσότερο?
Τα ‘Survival Of The Fittest’, ‘Dig Deep’ & ‘Never Say Goodbye’, αλλά για να σου πώ την αλήθεια μου αρέσουν όλα!!!

Ποιές είναι οι διαφορές του να είσαι μουσικός εν έτη 2010 σε σχέση με είκοσι χρόνια πρίν?
Ο αγώνας για επιβίωση είναι σκληρότερος τώρα! Τα πιο πολλά clubs και ραδιοφωνικοί σταθμοί κλείνουν και τα παράνομα ‘κατεβάσματα’ σκοτώνουν τις δισκογραφικές εταιρίες και τους καλλιτέχνες. Πολλοί ‘κατεβάζουν’ με τέτοια συχνότητα που είναι αδύνατον να προλάβουν να τα ακούσουν όλα! Αν ο κόσμος θέλει τα συγκροτήματα να συνεχίσουν, θα πρέπει να σταματήσουν το παράνομο downloading!!

Ποιά είναι τα μελλοντικά σχέδια του David Reece?
Αυτήν την περίοδο ηχογραφώ με τον φίλο μου Christian Tolle, στο στούντιο του, κάποια καινούργια τραγούδια τα οποία όμως ηχούν σαν Bangalore Choir!!! Ποιός ξέρει, μπορεί να τα κρατήσω για τον επόμενο Bangalore Choir δίσκο ή για κάποια σόλο κυκλοφορία. Πάντως σχεδιάζουμε για έναν νέο δισκο με τους Bangalore Choir την επόμενη χρονιά!!

Θα ήθελες να δώσεις ένα μήνυμα στους οπαδούς σου στην Ελλάδα?
Το μήνυμα μου είναι ότι εσείς οι Έλληνες θα πρέπει να είστε δυνατοί λόγω των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στην χώρα σας τελευταία.
Επίσης χωρίς την υποστήριξη σας δεν θα υπάρχει ούτε David Reece ούτε Bangalore Choir. Σας ευχαριστώ όλους!


193