THORNESBREED: “GTRD”

Στροφή 180 μοιρών στην μουσική ταυτότητα των Γερμανών Thornesbreed. Αυτό ακριβώς είναι το πρώτο πράγμα που θα σκεφτεί κάποιος που ακολουθεί την πορεία της μπάντας ακούγοντας τον καινούριο τους δίσκο “ GTRD”.

Oι Γερμανοί death/ black metallers σχηματισμένοι το 1997 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους “The Splendour of the Repellent” το 2003, μια death κυκλοφορία με ελάχιστες παραπομπές στο black ήχο. Δώδεκα χρόνια μετά (!!!) έρχεται ο δεύτερος δίσκος της μπάντας “GTRD” στον οποίο ακούμε τα ακριβώς αντίθετα. Δηλαδή black metal συνθέσεις με ελάχιστα death ξεσπάσματα. Επιθετικό black με αρκετά πιο ατμοσφαιρικά και ακουστικά σημεία μέσα από (για ακόμα μια φορά) 5 μακροσκελείς συνθέσεις συν ένα intro και το outro του δίσκου.

Αρκετές avant- garde αναφορές και σε αυτήν την κυκλοφορία, στοιχείο το οποίο πλέον συναντάται στην πλειοψηφία των black δίσκων.  Έχοντας όμως ακούσει λίγες μέρες πρίν το νέο δίσκο των Blaze of Perdition, μπορώ να πω πως το “GTRD” κατά κάποιον τρόπο υστερεί. Και η αλήθεια είναι πως ο ανταγωνισμός στο συγκεκριμένο ήχο, ειδικά τα τελευταία χρόνια, έχει αυξηθεί.

Ένας καλός δίσκος ο οποίος όμως στο τέλος του δεν σου αφήνει κάτι το ιδιαίτερο.

470