CANNIBAL CORPSE, KATAKLYSM (27/07/2015) Fuzz Club

Και πως θα έκλεινε ιδανικά ένας συναυλιακά γεμάτος Ιούλης;  Μα φυσικά με αυτό το απόλυτο death metal ολοκαύτωμα που θα ξεκινούσε σε λίγες ώρες.

Oι θρυλικοί Cannibal Corpse μαζί με τους Καναδούς πιονέρους Kataklysm (oι Loudblast δυστυχώς δε μπόρεσαν να εμφανιστούν στην χώρα μας λόγω της παρούσας οικονομικής κατάστασης) ήταν έτοιμοι να αλώσουν το Fuzz μια μέρα μετά την κατεδάφιση του Principal στη Θεσσαλονίκη.

Με ένα τέταρτο καθυστέρηση από την προγραμματισμένη ώρα εμφάνισης τους, οι Kataklysm ανέβηκαν στη σκηνή. Και η πρώτη επίσκεψη των Καναδών deathsters στην χώρα μας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Παίζοντας καινούρια κομμάτια από τον νέο τους δίσκο “Of Ghosts And Gods” όπως φυσικά και παλιά αγαπημένα, με αρκετά καλό ήχο, έναν αποστομοτικό drummer και τον Maurizio Iacono ιδιαίτερα κεφάτο, ταρακούνησαν το μαγαζί με το κοινό να επιδίδεται σε mosh pits ήδη από νωρίς. Κάτι βέβαια το αναπόφεκτο όταν ακούς τους groove ρυθμούς τους και κομματάρες όπως τα “As I Slither”, “At The Edge Of The World”, “Like Animals”, “Taking The World By Storm” και “In Shadows & Dust” ενώ το “The Black Sheep” αφιερώθηκε στους έλληνες για τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουν.

Πολύ καλή εμφάνιση ενώ ένα headline ολοκληρωμένο show από την μπάντα, όπως μας υποσχέθηκαν την επόμενη φορά που θα ξαναέρθουν, θα είναι κάτι το μοναδικό που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Kataklysm setlist: To Reign Again, If I Was God…I’d Burn It All, As I Slither, At The Edge Of The World, The Black Sheep, Push The Venom, Like Animals, Taking The World By Storm, Thy Serpents Tongue, In Shadows & Dust, Crippled And Broken

Kαι έφτασε η ώρα των κανίβαλων. Κατά τις 22:45 το μεγαθήριο που ακούει στο όνομα Cannibal Corpse πήρε τη θέση του επί σκηνής. Και ξεκίνησε ο πανικός. Αυτή η ιστορική πεντάδα από το Μπάφαλο έκανε αυτό που ήξερε καλύτερα. Μια συγκλονιστική εμφάνιση καθαρού death metal έτσι όπως πρέπει να ακούγεται προκαλώντας το απόλυτο χάος.  Οι Rob Barrett και Pat O’Brien δεξιά και αριστερά της σκηνής να μας χτυπάνε με riff και solo το ένα μετά το άλλο, ένας πολύ καλός Paul Mazurkiewicz πίσω από τα τύμπανα, ο φανταστικός Alex Webster (ο οποίος αποθεώθηκε από το κοινό) να οργώνει το μπάσο και να μαγνητίζει τα βλέμματα μαζί με την τεράστια (κυριολεκτικά) μορφή George “Corpsgrinder” Fisher να βρυχάται πίσω από το μικρόφωνο οι προτροπές του οποίου προς το κόσμο για ασταμάτητο headbanging έπιαναν τόπο και με το παραπάνω.

Κομμάτια όπως τα “Demented Aggression”, “Sentenced To Burn”, “Kill Or Become” και “Sadistic Embodiment” μάτωσε το moshing ενώ τα ισοπεδωτικά “Stripped, Raped And Strangled”, “I Cum Blood”, “Make Them Suffer”, “A Skull Full Of Maggots” και τα “Hammer Smashed Face” και “Devoured By Vermin” που έκλεισαν το set τους, δεν άφησαν τίποτα όρθιο και μας έδωσαν τους σβέρκους ανά χείρας. Προσωπικό highlight και μεγάλη έκπληξη ωστόσο αποτέλεσε η κομματάρα “Addicted To Vaginal Skin”.

Μια ώρα και είκοσι λεπτά περίπου death metal μακελειού από τους αρχηγούς του είδους που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ όσοι βρεθήκαμε εκείνo το βράδυ στο Fuzz.

Cannibal Corpse setlist: Scourge Of Iron, Demented Aggression, Evisceration Plague, Stripped – Raped And Strangled, Disposal Of The Body, Sentenced To Burn, Kill Or Become, Sadistic Embodiment, Icepick Lobotomy, Addicted To Vaginal Skin, The Wretched Spawn, Dormant Bodies Bursting, I Cum Blood, Unleashing The Bloodthirsty, Make Them Suffer, A Skull Full Of Maggots, Hammer Smashed Face, Devoured By Vermin

Και κλείνοντας, δυο μειονεκτήματα όσον αφορά το live. Πρώτον, η προσέλευση του κόσμου δεν ήταν αυτή που περίμενα (ο εξώστης δεν άνοιξε καν). Λίγο η περίοδος που βιώνουμε, λίγο το οτι ήταν Δευτέρα και ίσως λίγο η ημερομηνία δεν βοήθησαν στο να μαζευτεί περισσότερος κόσμος. Και δεύτερον, αν και δεν γίνεται να έχεις παράπονα μετά από τέτοιες συναυλίες, η αλήθεια είναι πως θα ήθελα να ακούσω και κάτι από το “Butchered At Birth”.

Ευτυχώς έρχεται ο Αύγουστος να επουλώσει τις πληγές που άνοιξαν Kataklysm και Cannibal Corpse. Άντε και καλό καλοκαίρι.

Υ.Γ. Είναι τόσο περίεργο έναν άνθρωπο που ουρλιάζει πίσω από το μικρόφωνο για μιάμιση ώρα να τον ενοχλεί η κάπνα μέσα στο μαγαζί, ενώ το έχει δηλώσει ο ίδιος άπειρες φορές στο παρελθόν; Δεν νομίζω.

Photos: Ανδρέας Πανόπουλος

514

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*