MONSTER MAGNET: “Mastermind”

Τρία χρόνια μετά το (κατά τη γνώμη μου) αδύναμο “4 Way to Diablo”, οι Monster Magnet επανέρχονται δριμύ- τεροι και ετοιμοπόλεμοι.

Δε μπορώ να γνωρίζω ποιες ουσίες τους ώθησαν στο να γράψουν και να ηχογραφήσουν το νέο τους πόνημα, αλλά σίγουρα τις εγκρίνω, καθώς όντως κάνουν δουλειά! Το “Mastermind” συνδυάζει την αισθητική του “Monolithic Baby” και τις rock n roll επιρροές του “Powertrip”, λοξοκοιτάζοντας στα space rock στοιχεία του παρελθόντος, χωρίς όμως να τα αγγίζει τελικά. Η stoner ατμόσφαιρα είναι δεδομένη στις κυκλοφορίες του David Wyndorf και της παρέας του, ενώ υπάρχουν και sludge στοιχεία διάσπαρτα στο δίσκο, με το εναρκτήριο “Hallucination Bomb” να αποτελεί σημείο αναφοράς. Τα “Bored With Sorcery”, “100 Million Miles”, “Perish In Fire”, “When the Planes Fall From the Sky” και το single “Gods and Punks” είναι οι λόγοι που κάθε οπαδός του συγκροτήματος θα τρίβει τα χέρια του όταν αποκτήσει το “Mastermind”! Εμπνευσμένο, άμεσο, groovy, μεστό και πάνω από όλα rock! Τι άλλο θέλετε; Τέλος οφείλω αναφερθώ στη δυνατή και συνάμα καθαρή παραγωγή του album που ανέλαβε ο Matt Hyde (Slayer, Staind, Hatebreed), η οποία ταιριάζει απόλυτα με το ύφος της μπάντας. Το μόνο σχετικά μείον, είναι το γεγονός ότι στην αρχή του cd είναι μαζεμένα όλα τα πιο “up tempo” τραγούδια, ενώ προς το τέλος βρίσκονται οι πιο “στιβαρές” (τρόπος του λέγειν) συνθέσεις. Ο λόγος πάντως που είμαι ενθουσιασμένος και το δείχνω από τις πρώτες κιόλας γραμμές, είναι το ότι δεν περίμενα πολλά από τους Monster Magnet εν έτει 2010. Νόμιζα, λανθασμένα προφανώς, πως έκαναν τον κύκλο τους και με αρχής γενομένης το “4 Way to Diablo”, θα έπαιρναν την κατιούσα. Χαίρομαι ιδιαίτερα που δε βγήκα σωστός και που το “Mastermind” κοσμεί το cd player μου!


432

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.