Αλάνια εκεί στη Victory μάλλον, λέω μάλλον, βαλθήκατε να μας τρελάνετε όλους.
Η παρούσα κυκλοφορία του τρίο από το Σικάγο, εξαπολύθηκε στον κόσμο το Μάιο, και έχει βαλθεί για πολλοστή φορά να παίξει με το νευρικό μου σύστημα. Άλλωστε αυτό σημαίνει και ο τίτλος, “Hyperalgesia”, που σημαίνει αυξανόμενη ευαισθησία στον πόνο λόγω βλάβης στο νευρικό σύστημα. Αλλά εδώ είμαστε και θα τα πούμε όλα αναλυτικά.
Με μπροστάρη τον Sean Lenart και ένα ντεμπούτο (“Charlatans”) στη Victory, τραγούδια του οποίου έχουν κάνει την εμφάνιση τους σε video games (“Watch Dogs”), εκπομπές του MTV και του Nickelodeon, είμαι σίγουρος ότι η εταιρεία έχει κάνει μία καλή επένδυση. Και όχι, δε μιλάμε για κάποια hxc μπάντα, ούτε καν για κάποια post-hardcore μπάντα, παρόλο που σε σημεία διαφαίνεται αμυδρά η προέλευση.
Θα μου πείτε: “Τι παίζουν ρε μεγάλε;”. Θα σας απαντήσω ότι κινούνται από τους Muse και 30 Seconds to Mars (καλώς τα δεχτήκαμε πάλι) μέχρι τους One Republic (!!!), για να μην πω και Anthony and the Johnsons, λόγω της συστηματικής εμφάνισης του πιάνου. Οκ, οκ νομίζετε ότι μπορεί να υπερβάλλω, αλλά θα το ακούσετε με τα αυτιά σας, ξεκινώντας από το “Adorned Scarlets” , που ακροβατεί όντως μεταξύ Muse και Fightstar, και συνεχίζοντας με την κόπια του υπερ-χιτ “Starlight”, το πιανάτο “Dissolution”, οι Victorian Halls, πραγματικά προκαλούν την τύχη τους, βάζοντας για τα καλά το γλυκερό pop στη ζωή του ευγενή κάφρου/ πελάτη της Victory. Και συνεχίζοντας με το αμερικανικής κοπής, πλήρως synth -pop “Tonight Only the Dead” με τα πολλά ohh ohh και το a-la 30StM “Liars”, όπου ο Lanert κάνει μια αρκετά καλή μίμηση του Jared Leto, είναι πασιφανές ότι όλα είναι εσκεμμένα και πολύ ακριβέστατα προγραμματισμένα για να ακούγονται έτσι.
Οι VH δε θέλουν να είναι μία ακόμη hxc μπάντα που θα παίζει με τους ηθικούς κανόνες της εν λόγω σκηνής, που, ούτως ή άλλως, είναι υπερβολικά περιοριστικοί για οποιονδήποτε. Οι VH θέλουν να είναι μία pop μπάντα και η Victory θέλει να εκμεταλλευτεί την ελευθερία έκφρασης του γκρουπ για να φρεσκάρει το δυναμικό της και να δει μια άσπρη μέρα από οικονομικής απόψεως. Δεν το κρύβουμε καν κάτω από την κατάπτυστη ταμπέλα του metalcore. Το τονίζουμε με φωτεινά γράμματα και καλούμε όλον τον κόσμο για τα εγκαίνια. Καλώς καμωμένο; Κακώς; Ποιος είμαι εγώ να κρίνω, που βλέπω μόνο Nickelodeon πλέον.
584