BARBATOS: “Straight Metal War”

Κάθε φορά που ακούω το όνομα Barbatos θυμάμαι πόσο πολύ θέλαμε με τον συγκάτοικο μου να κάνουν split με τους Andras μόνο και μόνο για τη φάση να μπαίνεις σε δισκάδικο και να ζητάς το “Barbatos/ Andras”. 

Στη νιοστή του (είναι πολλές, βαριέμαι να μετράω) κυκλοφορία λοιπόν, ο Yasuyuki Suzuki των αγαπημένων Abigail και Tiger Junkies, και μοναδικό μέλος των Barbatos, συνεχίζει πιο καθυστερημένος από ποτέ.

Το “Straight Metal War” ανήκει στην ίδια κατηγορία με τις ταινίες που βλέπουμε στο Mystery Science Theater 3000, δηλαδή είναι τόσο κακό που ξεπερνάει την κλίμακα, κάνει ολόκληρο κύκλο και καταλήγει γαμάτο. Το είδος πλέον είναι heavy/speed τόσο πρωτόγονο σε ήχο που ακούγοντας το παθαίνεις προγναθισμό. Σκεφτείτε λίγο τους Inferno αλλά επιτηδευμένα κουλούς και με μια δόση πρωτόλειου Ιαπωνικού punk /metal και είστε κοντά.

Απίστευτα sleazy συνθέσεις, κουλά σόλα παντού, φωνητικά πιο γιαπωνέζικα και από τον Kabamaru, και με τους στίχους δεν θα ασχοληθώ καν, αφού το επίπεδο αγγλικών είναι Ken Lee (tulibu dibu douchooooo!). Με τίτλους όπως “Hell’s Witching Metal”, “Satanik Holocaust”, “Rocking Metal Sluts”, “Fly to the Sexual World” και το απόλυτο “Goodbye High School Girls!” τι σκατά θέλετε να λένε πάντως;

Ξεκαθαρίζω: αν έχετε απαίτηση η μουσική σας νε είναι “πχοιότητας”, αποφύγετε αυτό το δίσκο όπως ο διάολος το λιβάνι. Από την άλλη αν είστε ένας από τους βλαμμένους που ενίοτε δεν γουστάρει ούτε σενάριο, ούτε ερμηνείες, ούτε σκηνοθεσία και θέλει απλά να δει την γαμημένη τη “Σαπουνόπετρα”, ε αυτός ο δίσκος είναι για σας, εγώ πάντως τον έχω λιώσει (και έχω λιώσει, παράλληλα). Barbaro-τητες!     

486

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.