THE BLOODLINE: “We Are One”

Φτάνουμε αισίως σε μια εποχή, όπου μπάντες που ξεκίνησαν στα τέλη των ‘90s και στις αρχές των ‘00s, επηρεάζουν τα νεότερα σχήματα, κι αυτό μονάχα καλό μπορεί να είναι.

Διότι προφανώς πάντα θα ελλοχεύουν οι Metallica, οι Iron Maiden και οι Black Sabbath, αλλά ύστερα από τόσα χρόνια μουσικής ιστορία, η εξέλιξη είναι θεμιτή, ενώ η κάθε γενιά χρειάζεται τους δικούς της ήρωες.

Οι The Bloodline λοιπόν, είναι γνήσιοι απόγονοι των Trivium και το “We Are One” είναι ένα εξαιρετικό ντεμπούτο, το οποίο κινείται στα γνωστά πλέον μεταμοντέρνα heavy μονοπάτια με τα λογής metalcore στοιχεία.

Το group ξεκίνησε το 2007, με το όνομα Dirge Within και προσανατολιζόταν σε πιο thrashcore φόρμες. Ύστερα από δύο full length, άλλαξε όνομα και πήγε μερικά βήματα παραπέρα το ηχητικό ύφος του, παραπέμποντας στους προαναφερθέντες Trivium και το αποτέλεσμα τους δικαιώνει.

Μεγάλη έμφαση έχει δοθεί στη μελωδία των refrain και στα ρυθμικά, προκειμένου να υπάρξει το πολυπόθητο εύηχο αποτέλεσμα, το οποίο φαντάζομαι πως ήταν εξ αρχήςο σκοπός των The Bloodline, εξ ου και η αλλαγή πλεύσης και ονόματος.

Το “We Are One” ουσιαστικά αποτελεί μια νέα αρχή για το σχήμα και είναι η ζωντανή απόδειξη πως πάντα υπάρχει χρόνος και χώρος για δεύτερες ευκαιρίες. Μπράβο στα παιδιά.

491

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1392 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.