MY SLEEPING KARMA: “Moksha”

To postαρισμένο ψυχεδελικό rock των Γερμανών My Sleeping Karma, μπορεί να έχει έλλειψη φωνητικών, όμως κατορθώνει να μην αφήνει κενά.

Τα 53 λεπτά του “Moksha” είναι γεμάτα συναίσθημα, πάθος, μελωδία και ρυθμό, ένταση και ηρεμία, ταξίδι και άπνοια.

Όσοι είχαν την ευτυχία να τους δουν πρόσφατα να βάζουν σε τροχιά, αντίθετη του δαχτυλιδιού του Κρόνου, Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ίσως καταλαβαίνουν καλύτερα (και από εμένα ενδεχομένως) τι εννοώ και δε θα χρειαστεί να διαβάσουν για να αποφασίσουν να εντάξουν το παρόν δισκίο στη συλλογή τους.

Το “Moksha” πίνεται μονορούφι. Η γάργαρη υφή των riff, το αραχνοΰφαντο δέσιμο των μελών της μπάντας και η διαμαντένια παραγωγή το κάνει τόσο ευκολόπιοτο, όσο και εκείνα τα ακριβά κρασιά με τα ρινίσματα χρυσαφιού.

Έχω μείνει με ανοικτό το στόμα και με ανοικτότερο ακόμα το μυαλό, μετά το άκουσμα του πέμπτου album τους “Moksha”. Πίστευα πως μετά το εξαιρετικότατο “Soma” (review), δε θα μπορούν να καταφέρουν και πάλι να με πάνε “βόλτα”. Πόσο ευτυχής αν και διαψευσμένος. Από τα highlights του 2015 ως τώρα!

513

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.