MAJOR KONG: “Doom Machine”

Τα τελευταία χρόνια, οι Πολωνοί μας έχουν βομβαρδίσει με βαρείς ήχους και οι Major Kong είναι αυτής της κατηγορίας.

Με ισορροπία μεταξύ doom και desert rock, οι Major Kong επιστρέφουν 2 χρόνια μετά την κυκλοφορία του “Doom for the Black Sun” (review), με το “Doom Machine”. Και λέω 2 χρόνια, όχι γιατί η αριθμητική μου είναι λιγότερο έξυπνη από ένα 10χρονο, αλλά γιατί η μπάντα το κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 14 και ένα χρόνο μετά, η Transubstans το φέρνει σε βινύλιο, μαύρο και πορτοκαλί.

Η αλλεπάλληλη χρήση της λέξεις doom, εκνευρίζει λίγο αλλά δε θα αφήσω τα συναισθήματα μου να μπουν στη μέση.

Αρχικά, μου φαίνεται σαν να ακούω The Atomic Bitchwax, σε βαρύτερο τόνο και χειρότερη παραγωγή, αλλά τα κιθαριστικά riffs είναι τόσο έξυπνα δομημένα και με κρατούν σε εγρήγορση. Ο τραγουδιστής είναι κάπου αλυσοδεμένος, αφήνοντας και πάλι τους Major Kong να δημιουργήσουν ένα ορχηστρικό παραλήρημα.

Η Σαμπαθίλα στο “Tractor Beam” κάνει τρελή δουλειά και η μπάντα δεν ξεφεύγει πολύ σε χρόνο διάρκειας, κρατώντας εαυτό κάτω από το δεκάλεπτο και δημιουργώντας την κομματάρα ονόματι “Voidwagon”.

Αν σου αρέσει το ορχηστρικό doom rock που βγάζει νόημα και δεν προσπαθεί απλά να παίξει όσο πιο δυνατά γίνεται, οι Major Kong θα γίνουν φίλοι σου!

528

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2112 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.