SHATTERED: “New Atlantis”

Όταν από το πουθενά εμφανίζονται τέτοιες μπαντάρες και ντεμπουτάρουν με δισκάρες σαν την συγκεκριμένη, νομίζω πως η χαρά του ακροατή και ειδικά του αφοσιωμένου φαν δεν περιγράφεται.

Νέο χτύπημα από την Γερμανία λοιπόν με τους tech deathsters Shattered να κάνουν ποδαρικό στο δισκογραφικό τομέα με το εξαιρετικό “New Atlantis”. 

Ένας ορμητικός χείμαρρος έτοιμος να σε καταπιεί ολόκληρο γεμάτος τεχνικές, prog αλλά και μελωδικές στιγμές. Κιθάρες που κλέβουν την παράσταση, ένα μπάσο που απαιτεί την προσοχή σας, το ιδανικό πότε αργό και πότε ακραίο drumming και γερές δόσεις groove ρυθμών συνθέτουν 14 εξαιρετικά κομμάτια όπως τα “Bipolar Disorder” με τα μαγευτικά πλήκτρα, “Ignite the Dawnshard”, “The Fall of Hyperion”, “The Grid”, “Nereids” και το φοβερό “Amnesia”, ενώ παράλληλα παραμένουν και τεχνικοί χωρίς να κουράζουν κάτι ιδιαίτερα δύσκολο καθώς εύκολα μπορείς να ξεφύγεις σε τέτοιες συνθέσεις (βλέπε Rings of Saturn).

Οι επιρροές από Obscura, Beyond Creation, Psycroptic, The Faceless και φυσικά Origin, ξεχωρίζουν με την μια χωρίς όμως φυσικά να πέφτουν σε αντιγραφές γιατί μέσα από το “New Atlantis” η μπάντα βγάζει τον δικό της ξεχωριστό χαρακτήρα. Έχουμε και συμμετοχή του Christian Munzner (ex Necrophagist, ex Obscura) σε ορισμένες κιθάρες και του θηρίου Sven DeCaluwe (Aborted) στα φωνητικά. Όλα πένα.

Γεμάτοι όρεξη, ιδέες και άπλετη τεχνικοί οι Shattered είναι το next big thing του τεχνικού death metal ήχου. Το “ New Atlantis” είναι ένα διαμάντι που απαιτεί συγκέντρωση και πολλά ακούσματα. Και η δισκογραφική δεν θα αργήσει να έρθει για τους Γερμανούς.
ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!!

507