KISKE/SOMERVILLE: “Kiske/Somerville”

Ο Michael Kiske είναι γνωστός σε όλους μας από την συνεργασία του με τους “θρυλικούς” πλέον Helloween. Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τους Helloween ήταν το “Keeper of the seven keys part 1“, τo 1987.

‘Ένα άλμπουμ που εκτόξευσε την δημοτικότητα του group στον μεταλλικό χώρο και δημιούργησε στην ουσία το κίνημα του Power Metal. Στους Helloween έμεινε μέχρι και το 1993. Τελευταία δισκογραφική δουλειά με τους Helloween ήταν το μάλλον απογοητευτικό “Chameleon”. Φήμες μάλιστα τον ήθελαν να είναι ο αντικαταστάτης του Bruce Dickinson στους Iron Maiden όταν ο τελευταίος αποχώρησε το 1993! Από το 1996, όπου και κυκλοφόρησε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά “Instant Clarity“, τον βρίσκουμε να ηχογραφεί σαν σόλο καλλιτέχνης ή σαν guest vocalist σε διάφορα projects. Το πιο πρόσφατο, και πραγματικά πάρα πολύ καλό, ήταν με τους Place Vendome, στο οποίο συμμετείχαν μέλη των Pink Cream 69.

H Amanda Somerville είναι γνωστή για τις συνεργασίες της με συγκροτήματα όπως oi After Forever, Edguy, Kamelot, Epica κ.α., καθώς σαν σόλο καλλιτέχνης.

Αρχές του 2010 γίνεται γνωστή η συνεργασία των δύο και το αποτέλεσμα αυτής το πολύ καλό “Kiske/Somerville“!!! ‘Ενα άλμπουμ που κινείται σε melodic hard rock μονοπάτια με πολύ όμορφες μελωδίες, δυνατή κιθαριστική δουλειά απο τον φανταστικό Magnus Karlsson (Starbreaker, Primal Fear, Allen-Lande κ.α.), μια δυνατή και καθαρή παραγωγή και πάνω απ’όλα τις μοναδικές ερμηνείες των Michael Kiske και Amanda Somerville.

Εκτός απο τους Kiske και Somerville, σε αυτό το άλμπουμ βρίσκουμε, τόσο συνθετικά όσο και ώς μέλη της μπάντας, τους Mat Sinner (bass), Magnus Karlsson (guitars), Sander Gommans (guitars), Jimmy Kresic (keyboards) και τον Martin Schmidt (drums). Σίγουρα είναι ένα άλμπουμ το οποίο θυμίζει σε αρκετά σημεία το μεγαλειώδες “Allen/Lande-The Battle”, γεγονός που οφείλεται στην συμμετοχή του σπουδαίου αυτού μουσικού που ονομάζεται Magnus Karlsson! ‘Ενας μουσικός ο οποίος ότι “αγγιζει” τα τελευταία χρόνια γίνεται χρυσός. Παρόλο όμως τις κάποιες ομοιότητες με το προαναφερθέν άλμπουμ, το “Kiske/Somerville” δεν διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας. Δεν ξέρω αν η συγκεκριμένη κυκλοφορία θα γίνει στο μέλλον αυτό που ονομάζουμε classic, το μόνο σίγουρο προς το παρόν είναι ότι πρόκειται για έναν πολύ καλό cd με κάποιες δυνατές στιγμές. Για παράδειγμα το ‘Nothing Left To Say’ είναι το τραγούδι το οποίο ανοίγει το “Kiske/Somerville” και από τις πρώτες κιόλας νότες του μας ανοίγει την “όρεξη” για το τι πρόκειται να ακολουθήσει! Το ‘Silence’ είναι ένα φανταστικό τραγούδι με καταπληκτικές μελωδίες και πιασάρικο refrain! Ένα κομμάτι το οποίο θα μπορούσε εύκολα να βρίσκεται σε κάποιο από τα άλμπουμ των Starbreaker. “Don’t Walk Away”, “Rain” και “Second Chance” είναι κάποια απο τα τραγούδια που ξεχωρίζουν. Προσωπικά θα έλεγα πως δεν εντυπωσιάστηκα, ούτε όμως απογοητεύτηκα. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση. Το σίγουρο είναι ότι το “Kiske/Somerville” σίγουρα θα βρεθεί αρκετές φορές στο cd player μου!!!


774