ANNEKE VAN GIERSBERGEN

Δεν είναι μυστικό το γεγονός ότι ένας από τους αγαπημένους τόπους για συναυλίες της Anneke Van Giersbergen είναι η Ελλάδα, ούτε το ότι ένας από τους αγαπημένους καλλιτέχνες του ελληνικού κοινού είναι η προαναφερθείσα. Η Ολλανδή τραγουδίστρια επισκέπτεται για άλλη μια φορά την χώρα μας, έχοντας κυκλοφορήσει το ντεμπούτο album της νέας της μπάντας με τον Arjen Lucassen, τους Gentle Storm, λίγο πριν ξεκινήσει να ετοιμάζει το επόμενο solo project της.

-Γεια σου Anneke! Οι οπαδοί σου απογοητεύτηκαν όταν ακυρώθηκαν τα live του Ιανουαρίου που θα έκανες με τον Danny (Cavanagh), αλλά ύστερα ανακοίνωσες τα unplugged shows. Σου έλειψαν οι Έλληνες οπαδοί σου;

Φυσικά μου λείπουν! Λατρεύω να παίζω στην Ελλάδα! Όταν ο Danny ακύρωσε την συγκεκριμένη περιοδεία ήθελα πάρα πολύ να βρω έναν τρόπο να επιστρέψω όπως και να ‘χει. Είμαι πολύ χαρούμενη που επιστρέφω!

-Τι υλικό έχεις ετοιμάσει για αυτά τα live shows;

Θα παίξω πολλά από τα δικά μου κομμάτια, άλλα από την εποχή των The Gathering και ορισμένες διασκευές τραγουδιών που μου αρέσουν πολύ. Οπότε θα είναι μια μίξη από τα πάντα.

-Πως πάνε τα πράγματα με τους Gentle Storm; Ήξερες τον Arjen πολύ καιρό, όμως πρώτη φορά δουλεύετε μαζί σε δική σας μπάντα.

Όλα προχωρούν φανταστικά με τους Gentle Storm! Το album τα πάει εξαιρετικά καλά και είμαι περύφανη γι’ αυτό. Είναι επίσης υπέροχο να παίζουμε αυτά τα τραγούδια live με την μπάντα, αυτός ήταν και ο λόγος που την έφτιαξα. Ήταν πολύ όμορφα να δουλεύω με τον Arjen, είναι καταπληκτικός τύπος και σίγουρα πηγή έμπνευσης για όλους τους μουσικούς και τους τραγουδιστές που συνεργάζεται. Και για ‘μένα φυσικά.

-Τι σε κάνει να θέλεις να κάνεις συχνά νέες συνεργασίες με διάφορους καλλιτέχνες;

Μπορώ να πω ότι αγαπώ να δουλεύω με διαφορετικούς ανθρώπους από διαφορετικά είδη μουσικής. Μαθαίνω πολλά και με κρατάει εμπνευσμένη στο να συνεχίσω να δημιουργώ μουσική και να παίζω ζωντανά.

-Εμφανίστηκες μετά από καιρό με τους The Gathering για την επέτειο του συγκροτήματος. Πως ένιωσες που έπαιξες με τα παιδιά μετά από τόσα χρόνια;

Ήταν μια εμπειρία που λάτρεψα, το να είμαι ξανά στην σκηνή με τους TG, τα παλιά και τα νέα τους μέλη. Μου φαίνεται σαν χθες από τότε που παίζαμε μαζί και τώρα ήταν μια σπουδαία ευκαιρία για να γιορτάσουμε τα 25 χρόνια αυτού του φανταστικού συγκροτήματος. Είμαι περήφανη που αποτελώ μέρος της ιστορίας τους.

-Φέτος έχεις ακόμα ένα σημαντικό event, το Theater Equation τον Σεπτέμβριο.

Θα είναι ένα ιδιαίτερο θεατρικό show για το ‘The Human Equation’ των Ayreon κι εγώ θα παίξω τον ρόλο του Φόβου.

-Πως καταφέρνεις να εξισορροπείς τον χρόνο που έχεις μεταξύ του να είσαι μητέρα και μια πολύ ενεργή μουσικός;

Νομίζω πως κάθε εργαζόμενος γονιός ή εργαζόμενη μητέρα αντιμετωπίζει τις ίδιες προκλήσεις στο να διατηρεί καλή ισορροπία μεταξύ της δουλειάς και της ζωής με την οικογένεια. Αγαπώ και τα δύο το ίδιο, οπότε και προσπαθούμε να τα συνδυάζουμε όταν είναι δυνατό. Αν είναι εφικτό, παίρνουμε και τον γιο μας στα ταξίδια.

-Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου, έχεις κάτι να πεις στους οπαδούς σου;

Σας ευχαριστώ! Είμαι πολύ χαρούμενη που επιστρέφω και ευχαριστιέμαι το ζεστό σας πνεύμα και την φιλοξενία σας! Ανυπομονώ για τα shows!

H Anneke θα εμφανιστεί το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Μα̈́ιου στο Θέατρο Τριανόν

311