HOUSTON

Oι Σουηδοί HOUSTON ενθουσίασαν κοινό και κριτικούς με το ντεμπούτο τους άλμπουμ. Το Rockway.gr ανακάλυψε την πιο μελωδική μπάντα αυτή τη στιγμή στη Σκανδιναβία και συνομίλησε με τον Freddie Allen έναν από τους βασικούς δημιουργούς του γκρουπ. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν…

Γεια σου Freddie! θα μπορούσες να μας δώσεις κάποιες πληροφορίες για το ξεκίνημά των Houston;
Γεια χαρά! Στο ξεκίνημα αρχίσαμε φιλικά, μιλήσαμε για την δημιουργία ενός άλμπουμ με πράγματα που θα μας άρεσαν,ο Hank,ο Ricky, (ο Delin, ο παραγωγός) και εγώ. Και όταν ξεκινήσαμε να ηχογραφούμε, ιδρύσαμε μία εταιρία και γνωρίσαμε κάποιους αποκλειστικούς αντιπροσώπους. Και εδώ είμαστε!

Ποιές δυσκολίες χρειάστηκε να αντιμετωπίσετε κατά την ηχογράφηση του άλμπουμ;
Πολλά συνέβησαν, καλά και κακά. Κάποιοι δεν πίστευαν στον σκοπό μας (!) και έφυγαν. Αλλά τα βγάλαμε πέρα, ακόμα και αν χρειάστηκε πολύ χρόνος για να γραφτεί το άλμπουμ. Στην αρχή δεν είχαμε ούτε συγκρότημα, ούτε τίποτα. Αλλά όλα βρήκαν τον δρόμο τους.

Στην στιχογραφία κρύβεται κάποιος από πίσω ή είναι ομαδική δουλειά;
Ο Ricky και εγώ γράψαμε τα πιο πολλά κομμάτια σε αυτό το άλμπουμ, το οποίο δούλεψε στην εντέλεια, νομίζω. Αλλά στο επόμενο θα δούμε. Όλοι έχουμε ιδέες, οπότε θα χρησιμοποιήσουμε τις καλύτερες για να έχουμε και το ανάλογο αποτέλεσμα.

Πως και επιλέξατε να παίζετε Melodic Rock/AOR?
Όταν ήμουν παιδί, δεν λεγόταν AOR… απλά rock. Πάντοτε μου άρεσε το σημείο όπου διασταυρώνεται η pop και η rock, οπότε αυτή είναι και περιοχή που μου αρέσει να κινούμαι μουσικά– όπως και εάν λέγεται αυτή πλέον. Αυτός είναι ο λόγος που παίζουμε αυτή την μουσική! Επειδή μας αρέσει!

Ποιός είναι πίσω από την παραγωγή του άλμπουμ;
Ο καλύτερος παραγωγός που έζησε ποτέ! (σ.σ. γέλια) Πάντως σοβαρά, ο Ricky B Delin έκανε αξιοσημείωτη δουλειά, δεν συμφωνείς; Στο άλμπουμ μπορείς να ακούσεις την δουλειά κάποιου που είναι ερωτευμένος με αυτό που κάνει, νομίζω. Ο άνθρωπος είναι top!

Houston_booklet

Έχετε κανονίσει κάποια συναυλία ή tour εκτός Ευρώπης;
Δεν έχουμε κανονίσει κάτι ακόμα. Κανονίζουμε κάποιο tour στην Σουηδία το φθινόπωρο, αλλά τίποτα παραπάνω. Θα δούμε εάν πάει καλά και ίσως κανονίσουμε να κάνουμε περισσότερα.

Όλοι συζητάνε για τις διθυραμβικές κριτικές που πήρατε στα περιοδικά Sweden Rock Magazine και Powerplay. Στηριζόμενοι σε αυτό το γεγονός πιστεύετε ότι έχετε μεγαλύτερη ευθύνη απέναντι στους φαν σας;
Αλήθεια; Δεν τις έχω δει αυτές τις κριτικές, για να είμαι ειλικρινής. Όχι, “ευθύνη” δεν είναι η σωστή λέξη. Αλλά νομίζω ότι εάν στον κόσμο αρέσει η τόσο πολύ μουσική μας, θα πρέπει να δεχτούμε την πρόκληση και να κάνουμε κάτι καλύτερο την επόμενη φορά.

Σε ποιούς τομείς της μουσικής σας, και γιατί όχι και της ζωής σας, σας επηρέασε η δεκαετία του ’80;
Λοιπόν, γεννήθηκα το ΄80, και αυτό πάντοτε είναι ένα σημείο αναφοράς. Αυτή δεν ισχύει για τον καθένα; Γεννιέσαι κάποια εποχή και αυτή ή την αποδέχεσαι ή το κάνεις με τον τρόπο των γονιών σου φορώντας καπέλα και ακούγοντας Bob Dylan.

Ισχύει ότι η Σουηδία είναι η βασίλισσα της Melodic Rock/ AOR μουσικής;
Υπάρχουν πολλά στούντιο, δημιουργικοί τύποι και γενικά μουσική τριγύρω, οπότε πιστεύω πως όλα τα είδη εκπροσωπούνται πολύ καλά εδώ. Πολλοί διεθνείς στιχουργοί είναι Σουηδοί, και πολλές φορές είναι κολλημένοι στο μελωδικό ροκ σε κάποιο βαθμό. Στη χειρότερη περίπτωση να ακούνε μονάχα Journey, για παράδειγμα.

Πιστεύετε ότι οι Houston θα μπορούσαν κάποτε να γίνουν πρωταγωνιστές της Melodic Rock/AOR μουσικής;
Δεν μου αρέσει η ιδέα να γίνουμε μεγάλη μπάντα. Νομίζω ότι ιδέες σαν αυτή είναι η αιτία που πολλά συγκροτήματα διαλύονται κατά βάθος. Όσο περνάμε καλά, ποιός ξέρει τι μπορεί να γίνει; Μου αρέσει η ζωή μου όπως είναι τώρα, και αυτό είναι ήδη καλό!

Κάτι τελευταίο, πώς φαντάζεστε την μπάντα μετά από δέκα χρόνια;
Σε δέκα χρόνια θα αφήσω μεγάλα μούσια, θα έχω πέντε παιδιά και δεν θα έχω χρόνο για μουσική! (σ.σ. γέλια) Ειλικρινά δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει. Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο για την καριέρα μας. Θα γράψουμε κάποια κομμάτια, ίσως να ηχογραφήσουμε και κάποιο άλλο άλμπουμ, και τα υπόλοιπα δεν εξαρτώνται από εμένα απαραίτητα για να αποφασίσω.


257