KARMA VIOLENS: “Skin of Existence”

Πριν από 13 χρόνια περίπου σε ένα live στο Ωδείο Φακανά, έπεσε στα χέρια μου ένα CD με τίτλο “Live Recoding” από μια μπάντα ονόματι Karma Violens.

Τελευταία χρόνια άρχισα να ξανακούω ηχηρά το όνομα αυτό και δεν περίμενα ότι θα φτάσω να ακούω μια τόσο ποιοτική δουλειά.

Εντυπωσιασμένος από την επαγγελματικότητα του ήχου του “Skin Of Existence”, θέλησα να ακούσω και την προηγούμενη τους προσπάθεια για να μπορέσω να έχω μια πιο ολοκληρωμένη άποψη.

Το “Dormancy” κυκλοφόρησε το 2011 και έκτοτε τα πράγματα έχουν αλλάξει αρκετά. Οι Karma Violens έχουν σχεδόν αποτινάξει τους δεσμούς τους με το deathcore, χωρίς όμως να ξεχάσουν την κληρονομιά του Αμερικάνικου Death metal (ένα ψήγμα Nile κάπου ακούγεται) και μπαίνουν στην πρώτη πτήση για την Ευρώπη. Το “Skin Of Existence” είναι ευρωπαϊκό και δη, σουηδικό με την μελωδία να υπερισχύει της “κακίας”, αλλά χωρίς να χάνει εξ ολοκλήρου την γκρούβα που υπήρχε και πριν.

Τα φωνητικά είναι βαριά, βαθιά έχοντας όμως και την ποικιλία του σκισμένου και η μουσική είναι θα έλεγα επηρεασμένη από την μεγάλη πορεία των πατεράδων Dark Tranquility και φέρουν και ελαφρώς τη σφραγίδα της ελληνικότητας, που τόσο έχει επιτύχει παγκοσμίως.

Η παραγωγή είναι καλογυαλισμένη και ακούς ακόμα και σε σάπια ηχεία όλο το εύρος των οργάνων, το εξώφυλλο είναι εξαιρετικό και στο βιβλιαράκι έχει και τους στίχους για ολοκληρωμένο κάψιμο.

Θα είναι σίγουρα από τις καλύτερες εγχώριες δουλειές και θα μπει ίσως και σε κάποιες λίστες με τα καλύτερα του είδους!

Αν είναι η “βία” το Κάρμα σου, αφέσου στο ήδη γραμμένο σου πεπρωμένο!

447

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.