GALVANO: “Trail of the Serpent”

Όταν πρωτοάκουσα το σουηδικό ντουέτο Galvano και το ντεμπούτο τους, “Two Titans” (review) διέκρινα κάτι μεγάλο να γεννιέται στον σκληρό ήχο.

Οι κύριοι λοιπόν, Mattias Nööjd και Fredrik Käll από το Γετεμβούργο της Σουηδίας επιστρέφουν και πάλι για να με ενθουσιάσουν. Βέβαια, τώρα είμαι ψιλιασμένος και δύσκολα θα με ανατριχιάσουν!

Το έξυπνο riff στην αρχή του πρώτου κομματιού “The Gathering” και το γκρουβάτο παίξιμο των τυμπάνων προμηνύει και πάλι ένα δισκάκι που δύσκολα θα ξεκολλήσει από το μυαλό μου, όπως και το ντεμπούτο τους.

Ωραία πράγματα και εδώ συμβαίνουν, αν και μου αρέσει περισσότερο η πρώτη τους προσπάθεια, όμως η μουσική τους έχει εξυπνάδα, δύναμη και πάθος. Φωναχτά, γρεζάτα φωνητικά, απότομα “ρομαντικά” περάσματα της κιθάρας, τύμπανα Ηφαίστου και ένα σύνολο που θαρρείς πως δύο δεν μπορούν να το δημιουργήσουν. Κι όμως γκένεν!

Αν είστε οπαδοί των post hardcore σημείων των Neurosis και το sludge σας μπορεί να μπλέκεται με μελωδίες, τότε ανακαλύψτε τον κόσμο των Galvano.

Οι δύο αυτοί τύποι ξέρουν να δέρνουν και εμάς μας αρέσει πολύ το ξύλο!

443

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.