TRIBULATION: “The Children Of The Night”

Αξιόλογο το dark metal των Σουηδών Tribulation στο τρίτο album που κυκλοφόρησαν, το “The Children Of The Night”, αν και εν πολλοίς πρόκειται για υλικό μειωμένης προσωπικότητας.

Δέκα tribute tracks σε μπάντες που μεγαλούργησαν στο είδος τους και αν και το αποτέλεσμα που θα περίμενε κανείς θα ήταν το λιγότερο μπερδεμένο, μιας και δεν είναι και τόσο εύκολο να συγκεράσεις στιλ που απέχουν με την πρώτη ματιά, εν τούτοις το αποτέλεσμα είναι θετικό.

Και εκεί είναι το ατού των Tribulation. Ένας σχετικά ευφυής συρράπτης καλών ιδεών από ένα συγκεκριμένο φάσμα τεχνοτροπιών που απαντώνται σε πολύ ιδιαίτερα σχήματα. Στο “The Children Of The Night” κατά τη διάρκεια των ακροάσεων, παρήλασε ένα πλήθος επιρροών. Μου άρεσαν τα “Strange Gateways Becon” και “Sjalaflykt” με τις κιθαριστικές τεχνοτροπίες μεσαίων The 3rd and the Mortal, το Katatonia meets The Black League metal του “The Motherhood Of God”, το ρυθμικό rock με ψήγματα των Misfits στο “Melancholia”, Dissectionικές οπτικές στα “Winds” και “Holy Libations”, το γλυκά εφιαλτικό “Cauda Pavonis”, καθώς και οι Type-o-Negative doom απόπειρες των “Strains of Horror” και “Music From The Other”.

Ηχητικά, το “The Children Of The Night” έχει πολλές αδυναμίες. Ενώ παίζουν πολύ καλά, ο ήχος ακούγεται λίγο ρηχός αν και ίσως με αυτόν τον τρόπο αναδύονται όλα τα εκτελεστικά ταλέντα των μελών. Επίσης η φωνή του Johannes Andersson θέλει προπόνηση στην προφορά (τι νόμιζες, μόνο ελληνικό είναι το φαινόμενο;) αν και δεν είναι επ’ ουδενί κακός ή παράταιρος στο συνολικό άκουσμα. Είναι θέμα παραγωγής και δεν αποτελεί τόσο μεγάλο ψεγάδι σε σχέση με τη συνολική, πολύ καλή εικόνα των Tribulation, ως μπάντα.
Μου άρεσαν και από τη στιγμή που γενικά η παρθενογέννεση έχει αρχίσει να εκλείπει ως φαινόμενο στην Τέχνη, το ζητούμενο είναι αν ο μιμητισμός (πες το και αντιγραφή, νο πρόμπλεμ) είναι επιτυχημένος. Στην προκειμένη περίπτωση, ναι, είναι. Σηκώνουν πολύ βελτίωση, είναι B’ Εθνική αλλά στα play off του συγκεκριμένου ήχου, την έχουν την άνοδο στο τσεπάκι τους αν βελτιώσουν τις (υπαρκτότατες) αδυναμίες τους. Τσέκαρε και πες μου κι εσύ.

554

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.