DEEZ NUTS: “Word Is Bond”

“Η λέξη είναι δεσμός” όπως πολύ κατηγορηματικά δηλώνει ο JJ Peters, frontman των Deez Nuts, αυτής της σαλταρισμένης hardcore/ punk μπάντας από τη Μελβούρνη, η οποία κυκλοφορεί το τέταρτο της album.

Σύγχρονη “ατημέλητη” καφρίλα, 14 δυναμιτάκια γρήγορου κατά βάση αλλά με πολλά neo-core mid tempo breaks, απέχοντας όμως παρασάγγας από γυαλισμένες παραγωγές, το υλικό του “Word Is Bond” είναι σαφέστατα προσανατολισμένο στο χύμα ξύλο. Fuzz κιθάρες, χουλιγκανικά φωνητικά από τον JJ, ναρκωτικοί στίχοι και εντελώς street άποψη.

Ακούγονται τάσεις προς το thrash των Anthrax (του “Stomp 442” κυρίως) και των Municipal Waste με τα “Pour Up”, “What I Gotta Do” και “Face This on my Own” να παραπέμπουν εκεί, όπως και πολλά rapοειδή στοιχεία (π.χ. στα Body Count meets Suicidal Tendencies “What’s Good”, “Don’t Wanna Talk About It”), ενώ ξεχώρισα το πολύ καλό ομώνυμο track.

Το ατού του “Word Is Bond” θα έλεγα ότι είναι η τιμιότητα που εκπέμπει σαν άκουσμα. Αν και άρτιο ηχητικά, ακούγεται βρώμικο, αλήτικο και τσαμπουκαλεμένο. Και πολύ νευρικό. Αν ανήκεις σε ανθρώπους που στην κάθε καλημέρα απαντάς με ευχή γενεσιουργού πράξεως, τσίμπα το. Θα σου αρέσει. Για σύγχρονους νασουχώσωμιανασουπωεγώ/ δεγαμάωαλλάδέρνω fans.

431

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1172 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.