SULPHUR AEON: “Gateway to the Antisphere”

Το 2013 η πλειοψηφία του ακραίου ήχου υποκλίθηκε μπροστά σε μια μπαντάρα που έκανε τότε το ντεμπούτο της με την δισκάρα “Swallowed By the Ocean’s Tide”.

Δύο χρόνια μετά οι Sulphur Aeon επιστρέφουν με ένα ακόμα αριστούργημα και επιβεβαιώνουν τους πάντες για το συνθετικό τους μεγαλείο.

Το τρίο από την Γερμανία με το “Gateway To The Antisphere” εδραιώνει το όνομα του στους death metal κύκλους και παρουσιάζει ακριβώς οτι περιμέναμε από αυτούς και ακόμη περισσότερα. Μια μεγαλειώδης κυκλοφορία εμβληματικού death metal μέσα από την οποία για μια ακόμα φορά γινόμαστε μάρτυρες της μουσικής ιδιοφυϊας που χαρακτηρίζει το σχήμα. Τεχνικοί, ακραίοι και εντυπωσιακοί στέλνοντας μας προς Ιταλία μεριά (Hour of Penance, Fleshgod Apocalypse), ορισμένες ελάσσονες μελωδίες φέρνοντας στο μυαλό την Ανατολή (Nile) και μια μουσική επιβλητικότητα που καθηλώνει όπως ξέρουν να δημιουργούν πολύ καλά μπάντες όπως οι Shade Empire.

Φοβερές μελωδίες, μαγευτικό drumming και κολοσσιαία φωνητικά κάνουν κομματάρες όπως τα “Devotion to the Cosmic Chaos”, “Titans”, “Calls From Below”, “Abysshex” και “He Is The Gate” να σε καταπείνουν ολόκληρο. Ένας φανταστικός και ολοκληρωμένος δίσκος με αρχή, μέση και τέλος.

Η εποχή του Κθούλου έφτασε και μέσα από τα μάτια του η καταστροφή φαντάζει πιο σαγηνευτική από ποτέ. Και οι Sulphur Aeon είναι εδώ για να μας ξεναγήσουν μέσα σε αυτό το κοσμοϊστορικό χάος.

Από τις κορυφαίες στιγμές της χρονιάς χωρίς πολλά πολλά.

A crack in the sky. A threshold. The gateway to the antisphere…

519