SONIC JESUS

Αν δεν ξέρεις, ψάχνεις και μαθαίνεις. Έτσι, μόλις είδα το όνομα των Ιταλών Sonic Jesus στην αφίσα, ξεκίνησα μια βουτιά στις σκοτεινές γωνιές του διαδικτύου.

Άκουσα, συμπάθησα και επικοινωνώσαμε μαζί τους ενόψει του live τους στο ΑΝ, την Πέμπτη 23 Απριλίου. Ένιωσα λίγο όπως ο Μπογδάνος στη συνέντευξη με τον Βύρωνα Πολύδωρα και ήθελα να πω “Μιλάς με γριφους, γέροντα”, αφού η ποίηση έλυνε την κάθε μου απορία.

Buon giorno! Καλώς ήρθατε στο Rockway,gr! Τι έπαθε ο Ιησούς και έγινε ηχητικός; 

Θα υπήρξε κάποια αρχοντιά, κάποια γενέθλια. Είμαστε αγνοί και καθαροί σαν το κλάμα ενός μωρού.

Ακούγοντας το ομώνυμο σας EP αναγνωρίζω πολλά ψυχεδελικά κινήματα του παρελθόντος. Από τα 60’s των Velvet Underground και Jefferson Airplane στο γερμανικό krautrock και το 90s shoegaze. Τι σας ενέπνευσε ώστε να αρχίσετε να παίζετε τέτοια πνευματική μουσική;

Είναι υπόθεση εξαέρωσης. Πρώτα το στόμα, μετά τα στήθη. Είμαστε άπληστοι και η μουσική είναι η τιμωρία μας, κρεμάστηκε σαν καφέ φρούτο για να ζαρώσει και να ξεραθεί.

Παρόλο που τα τραγούδια σας έχουν παραδοσιακή rock δομή, δεν διστάζετε να χρησιμοποιείτε αρκετά ηλεκτρονικά στοιχεία. Πολλοί πιστεύεουν πως αυτά τα δύο δεν ανήκουν μαζί. Τι απαντάτε σε αυτούς;

Πίστευαν πως ο θάνατος αξίζει τον κόπο, αλλά έχουμε έναν εαυτό να ανακαλύψουμε εκ νέου, ένα βασιλιά.

Η πιο πρόσφατη σας προσφορά ήταν το κομμάτι “Lost Reprise” από το split single με τους The Black Angels και μου θύμισε έντονα το “Venus in furs” (Velvet Underground) στο ξεκίνημα. Έρχεται ένα full length σύντομα κοντά μας;

Ένα μαχαίρι μπορεί να ξεθηκιαστεί για να καθαρίσει τα νύχια σου, να βγάλει τη βρώμα. Το μυστικό έχει μαθευτεί!

Ο ψυχεδελικός ήχος έχει ισχυρά συνυφανθεί με τη χρήση ναρκωτικών. Πιστεύετε πως είναι απλά ένα στερεότυπο πλέον, που μόνο λόγους μαρκετινγκ μπορεί να εξυπηρετεί;

Ω ναι! Έχουμε ανοσία σε χάπια: κόκκινα, μωβ και μπλε. Τώρα τα χάπια είναι ξεθωριασμένα και χαζά, σαν τους κλασικούς Θεούς.

Η Ε.Ε. είναι σκληρά ενάντια (εκτός της Ολλανδίας) στη χρήση της Κάνναβης. Πιστεύετε πως η αποποινικοποίηση της θα έλυνε διάφορα κοινωνικά προβλήματα;

Ναι, νομίζω πω ο εγκέφαλος της Ε.Ε. είναι λίγο ανώτερος από γκρίζους καθρέπτες. 

Αν είχες χαθεί σε ένα πυκνό δάσος τι θα ευχόσουν να έχεις στις τσέπες σου;

Σκόνη αρένας που έχουν μια θαμπή ερυθρότητα, αφού ποτίστηκε από το αίμα τέσσερων ταύρων.

Αν δανείζατε τη μουσική σας σε ένα ιστορικό ντοκιμαντερ, τι θέμα θα είχε;

Ημέρα ομίχλης, ημέρα θαμπάδας με χέρια εκτός λειτουργίας, περιμένω το γαλατά. H φροντισμένη γάτα ετοιμάζει το γκρίζο της πέλμα και η φωτια στα κάρβουνα καίει. Η γάτα φανερώνει τα νύχια της, ο κόσμος γυρνά. Αυτό θα είναι το θέμα!

Σύντομα “επιτίθεστε” στην Ελλάδα για μερικές εμφανίσεις. Έχετε ξαναρθεί;

Όχι, αλλά είναι μια σημαντική στιγμή. Η Ελλάδα είναι πολιτισμός, η Ελλάδα είναι ένα θαύμα και για τα δισέγγονα μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ερχόμαστε!

Πως θα περιγράφατε την ατμόσφαιρα μιας συναυλίας σας;

Από τις ρίζες των μαλιών μου με άρπαξε κάποιος Θεός ενόσω οι νύχτες εξαφανίστηκαν από τη όψη μου όπως το βλέφαρο μιας σαύρας. Ένας κόσμος από φαλακρές λευκές ημέρες σε χωρίς σκιές εσοχή.

Θα ήθελα να αφιερώσετε στους αναγνώστες μας κάποιους από τους στίχους σας, καλώντας τους στη συναυλία.

”My nights sweats grease your breakfast plate. I have been drugged and raped.something is gone but i spread to the beaks of birds” . Ελάτε, άνθρωποι!

-Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας!

Ευχαριστούμε για τις εκρηκτικές ερωτήσεις!

215

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*