ABOMINATOR: “Evil Proclaimed”

Kαι πάνω που άρχισα να χάνω τις ελπίδες μου για κάποιο νέο από το στρατόπεδο των αγαπημένων Abominator, μιας και 8 χρόνια από την τελευταία τους κυκλοφορία “The Eternal Conflagration” δεν είναι και λίγα… ΜΠΑΜ!!! Πάρε την χαστουκάρα σου Σπυράκο για να μάθεις να αμφισβητείς.

Το ντουέτο από την Μελβούρνη των Chris Volcano (τύμπανα, φωνητικά) και Andrew Undertaker ( κιθάρα) επιστρέφει δυναμικά και εξαπολύει ένα κολασμένο μακελειό που ακούει στο αντιπροσωπευτικό όνομα “Evil Proclaimed”. Ένας δίσκος (πέμπτος για την μπάντα και πρώτος κάτω από την στέγη της Hells Headbangers) που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις προηγούμενες κυκλοφορίες τους και παραμένει σταθερός στο ταχύτατο, γεμάτο μίσος, διαμονισμένο black/ death metal τους.

Κιθάρες που καίνε σαν πυρομένο σίδερο, τύμπανα που σπέρνουν το χάος, απόκοσμα φωνητικά και μια φοβερή ασπρόμαυρη γεμάτη θανατίλα εξωφυλλάρα συνθέτουν αυτό το πολυαναμενόμενο διαμάντι. Η παραγωγή είναι ξεκάθαρα η καλύτερη τους με την μπάντα να ακούγεται σαν να μην πέρασε μια μέρα από τα πρώτα τους βήματα πίσω στα μέσα του ’90, το ίδιο επιθετικοί χωρίς να μαλακώνουν πουθενά ενώ κομματάρες όπως τα “Black Mass Warfare”, “Ashes of A Demonic Legacy”, “Invoker of the Four Winds” και “The Devil’s Pandemonium” συμπληρώνουν πανάξια το κενό που αισθανόμασταν κατά την διάρκεια της απουσίας τους.

Το “Evil Proclaimed” αποτελεί μια πανηγυρική επιστροφή για τους Αυστραλούς, μας γυρνάει πίσω στις απαρχές του λυσσαλέου black/ death ήχου και οι φίλοι του συγκεκριμένου ποιοτικού cult ήχου θα το λατρέψουν. Μια δισκάρα κατευθείαν από τα σπλάχνα της κόλασης.

Onward They March…

470