SKELETONWITCH: Ζωντανά στο Ground Zero

To 2003, όταν οι Αμερικανοί έφηβοι έκαναν επιδρομές στα μαγαζιά με είδη μεταμφιέσεων και έπαιρναν μπογιές για να μοιάσουν στις αγαπημένες τους black metal μπάντες… υπήρχαν οι Skeletonwitch.

Το 2005, όταν ο κάθε καμένος πουλούσε αρκετό χόρτο και αγόραζε έναν Orange ενισχυτή και κούρδιζε την κιθάρα σε Ντο… υπήρχαν οι Skeletonwitch.
Το 2007, όταν παιδάκια με ακριβά κουρέματα και φρέσκια ταττου-μανίκια μάθαιναν δύο riffs At The Gates riffs  και τα απλοποιούσαν με breakdowns… υπήρχαν οι Skeletonwitch.
Το 2010, όταν οι υπάλληλοι του Guitar Center αποφάσισαν να αποφύγουν το songwriting και να επιδείξουν τα “συκώτια” τους με άψυχο ρομποτικό τρόπο…υπήρχαν οι Skeletonwitch .
Σήμερα, σε ένα τοπίο περικυκλωμένοι από α) μπάντες που επαιτούν από τους ίδιους τους οπαδούς τους, β) γιλεκοφορεμένη κατά συρροήν retro rock νοσταλγία και γ) και heavy εταιρίες που τυφλά υπογράφουν μπάντες με επιθέματα στήθους…υπάρχουν ακόμη οι Skeletonwitch, μια μπάντα που επιτυχώς χάραξε το δικό της αριστερόστροφο μονοπάτι με σταθερή ποιότητα metal και παλιομοδίτικη σκληρή δουλειά. Αυτή η οργανική προσέγγιση απέδωσε λεγεώνες οπαδών και ένα αδιαμφισβήτητο επίπεδο σεβασμού από την παγκόσμια metal κοινότητα και από τις δύο πλευρές της σκηνής.

Έχοντας κλείσει ήδη τα 10 χρόνια οι SKELETONWITCH, είναι αρμόζον να σκεφτούν συγκεκριμένους αριθμούς από την πρώτη αυτή δεκαετία καταστροφής:
5: Ο αριθμός των Number full-length albums τους
2: Αριθμός albums που μπήκαν στο Billboard Top 200
1: Αριθμός εμφανίσεων στα εξώφυλλα των περιοδικών Decibel και Terrorizer
7: Ευρωπαϊκά tours συμπεριλαμβανομένων εμφανίσεων σε κάποια από τα μεγαλύτερα festivals όπως τα Wacken, Summer Breeze, Graspop, Tuska, Bloodstock και άλλα
500,000+: Αριθμός μιλιών που έχει διανύσει η μπάντα στην Βόρεια Αμερική
0: Αριθμός μιλιών που οδήγησε άλλος εκτός του κιθαρίστα Nate Garnette
Αναρίθμητα: κουτάκια μπίρας και καλών στιγμών

* * *

Από τότε που υπογράφτηκε συμβόλαιο με την Prosthetic πριν 7 χρόνια. Ένα νέο SKELETONWITCH album έρχεται κάθε δεύτερο Οκτώβριο. Πρώτα ήταν το δεύτερο “Beyond The Permafrost”. Σε παραγωγή του αείμνηστου κιθαρίστα των GWAR Cory Smoot και με εξώφυλλο του John Baizley (Baroness, Kylesa, Kvelertak), το album – και αλλεπάλληλα tours με καλλιτέχνες όπως οι Danzig, Dimmu Borgir και Amon Amarth – είπαν στον κόσμο ότι ήξερε ήδη το Οχάιο: πως οι SKELETONWITCH ήταν μια μεταλλική δύναμη που δεν μπορεί να αψηφηστεί. Το κομμάτι “Soul Thrashing Black Sorcery” συνόδευσε το video game “Brutal Legend,” βάζοντας την μπάντα σε υπέροχη παρέα με ψηφιοποιημένες εκδόσεις των Rob Halford, Ozzy και Lemmy.

Μετά ήρθε το 2009, το “Breathing The Fire,” σε παραγωγή του θρυλικού Jack Endino (Nirvana, High On Fire, 3 Inches of Blood). Support περιοδείες στους Cannibal Corpse, Children of Bodom και στο Ozzfest και το album – το πρώτο με τον Evan Linger στο μπάσο, ήταν το πρώτο που μπήκε στο Billboard Top 200 – κέρδισε την προσοχή του Adult Swim από το Cartoon Network, ο οποίος προσκάλεσε την μπάντα να κινηματογραφήσει το “Bringers of Death” με θέμα ζόμπι, για το οποίο ακούν ακόμα καλές κουβέντες τα μέλη της μπάντας.

Το 2011, “Forever Abomination” – σε παραγωγή του βραβευμένου με Grammy Matt Hyde (Slayer, Deftones) – έφερε στην μπάντα τον drummer Dustin Boltjes (ex-Demiricous), καθώς και την επιστροφή στα Billboard Top 200. Περιόδευσαν με τους Arch Enemy, Kvelertak, The Black Dahlia Murder και Nile, προτού ξεκινήσουν την πιο φιλόδοξη τους περιπέτεια: 63 εμφανίσεις σε 65 ημέρες, ένα test αντοχής, το οποίο βέβαια πέρασαν επιτυχώς.

Το 2013 μας παρουσιάζουν το “Serpents Unleashed,” το πέμπτο και πιο πρόσφατο τους album. Ηχογραφήθηκε από τον Kurt Ballou (Converge, High On Fire, Isis) στο Salem, το album – και πάλι με artwork του Baizley– μια ακόμη μερίδα με δυομισάλεπτες εκρήξεις που δημιουργούν φουσκάλες. 

Όσο για το μέλλον, το 2020 όταν θα είναι στη μόδα το rasta-metal,  θα υπάρχουν ακόμα οι SKELETONWITCH και θα κάνουν αυτό που αγαπούν οι οπαδοί τους, χωρίς να υπακούν στα trends!

Μαζί τους θα μοιραστούν τη σκηνή του Ground Zero Club, οι KARMA VIOLENS και οι BIO-CANCER.

Τόπος: GROUND ZERO CLUB, Ευελπίδων 97Α
Χρόνος: Σάββατο 9 Μαΐου, 21:00
Προπώληση: 12 ε (περιορισμένη), 15 ε
Rhythm Records, Εμ. Μπενάκη 74, Εξάρχεια, τηλ. 210- 3841550
Ταμείο: 15 ε

211

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*