BREATH AFTER COMA: “Breath After Coma” EP

Ντεμπούτο ΕΡ, με καλή παραγωγή και έξυπνο κολλάζ στο εξώφυλλο.

Ήδη φαίνεται πως οι φρέσκοι Breath After Coma αντιμετωπίζουν επαγγελματικά το σπορ της μουσικής.

Με το πρώτο κομμάτι “Everyday King” ακούω επιρροές από Pearl Jam και σύγχρονα αμερικάνικα παράγωγα τύπου Alter Bridge και έναν τραγουδιστή, ο οποίος δεν ασελγεί πάνω στην αγγλική γλώσσα και ξέρει και να τραγουδάει. Καλή αρχή κάναμε!

Στη συνέχεια “Adoration” είναι μια συμπαθέστατη power ballad, ενώ στο “Three” διακρίνει κανείς και μια ηλεκτρική μπλουζιά στις κιθάρες. Η μεγάλη στιγμή είναι στο εναρκτήριο riff του “Four” που οδηγεί σε μια κλασική rock σύνθεση κιθαριστικά, με τα υπολοιπα να ακολουθούν πιο μοντέρνα καλούπια, με κάποια space εφφέ στο φόντο, ενώ πολύ όμορφη είναι και η μπαλάντα “Betray Me” που φέρνει ελαφρώς στους Stone Sour.

To τέλος έρχεται με το “Fake Gun” που μάλλον θα είναι το hit της πρώτης τους δουλειάς και θα το ακούσετε και παρακάτω.

Πολύ καλή και εύστοχη προσπάθεια από τους Breath After Coma, σε παραγωγή του κυρίου Ben Mc Lusky στα Snap studios του Λονδίνου, που προμηνύει ωραία πράγματα για τη συνέχεια και ας είναι cheesy, όντας στηριζόμενο στην πολυπαιγμένη αμερικάνη rock των 90s. Σας παρακολουθώ, το νου σας!

497

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.