VOICE OF THE SOUL: “Catacombs”

Οι Voice of the Soul παίζουν death metal. Και συγκεκριμένα melodic death metal. Και ακόμα πιο συγκεκριμένα ποιοτικό melodic death.

Και δεν είναι από την Σουηδία. Ούτε από την Φινλανδία. Είναι από το μακρινό Ντουμπάι. Ω ναι. Καλά διαβάσατε.

Και μετά από τρία EP το ντεμπούτο τους full length είναι επιτέλους στα χέρια μας. Το “Catacombs” δεν χωράει αμφιβολία πως αποτελεί ένα φανταστικό ξεκίνημα για το ντουέτο. Με ένα εμβληματικό και αποκρυφιστικό εξώφυλλο μπορώ να πω πως ξαφνιάστηκα από τις συνθέσεις του δίσκου. Εννιά κομμάτια μελωδικού death metal με καταπληκτικές μελωδίες, όμορφα πλήκτρα που συμβάλουν στην σκοτεινή ατμόσφαιρα του άλμπουμ, απόλυτα ταιριαστά καθαρά φωνητικά σε ορισμένες στιγμές όπως το mid – tempo και πιο post rock ατμοσφαιρικό “Cold Rapture” από τον Μonish Shringi και φυσικά τα aggressive φωνητικά του Kareem Chehayeb που ντύνουν με δυναμισμό κάθε ένα κομμάτι ξεχωριστά. To επιθετικό και άκρως πορωτικό “Pendulum”, το φανταστικό “Quarantine” μέσα στο οποίο βρίσκουμε όλες τις επιρροές της μπάντας όπως και το μαγευτικό “Images Subside” με τα guest φωνητικά του Egan O’ Rourke των Daylight Dies που κλείνει όπως πρέπει τον δίσκο.

Οι Voice of the Soul με το “Catacombs” θέτουν γερές βάσεις για την συνέχεια και χτυπάνε το καμπανάκι σε όλους τους φαν του μελωδικού death (Dark Tranquillity, Daylight Dies, Insomnium, Gojira, Reality Grey). Δισκάρα ολικής από μια μπάντα που δείχνει από νωρίς την αξία της.

500