RAISED FIST: “From The North”

Όταν μιλάμε για Σουηδικό Hardcore δύο ονόματα έρχονται στα χείλη μας, οι Refused και οι Raised Fist!

Οι δεύτεροι λοιπόν, από όταν ξεκίνησαν έψαχναν ένα όμορφο τρόπο να βάλουν το metal στο hardcore πανηγύρι τους και πλέον εδώ και πολλά χρόνια το έχουν καταφέρει τόσο καλά, όσο δείχνουν τα σημάδια και το αίμα που έχουν χύσει εκατοντάδες στις συναυλίες τους.

Για έβδομη φορά έρχονται από το Βορρά (“From The North”), με νέο συμβόλαιο με την ιστορική Epitaph και ας μου λέτε πως η φωνή του Alexander έχει εξασθενήσει, όταν τον ακούω θέλω να κάνω ανακαίνιση στο σαλόνι μου!

Τα ρεφρέν τους ακόμα σπάνε κόκαλα , με κομματάρες σαν τα “We Will Live Forever” και “Until The End” (πόσο τα σπάει το μπάσο στο τέλος τους) που σίγουρα θα θες να ουρλιάξεις δυνατά, κάνοντας circle pit γύρω από το διάδρομο του σπιτιού σου και όταν μπαίνει το επόμενο “Sanctions” σε βλέπω να φτάνεις μέχρι πλατεία!

Την τραχύτητα αντικαθιστά η μελωδία με το “Ready To Defy”, κομμάτι στα πρότυπα του “Song of the Republic”, και το “Depression” (θα ταυτιστούν πολλοί με τους στίχους αυτούς).

Τι και αν δεν έχουν την απόλυτη σκληρότητα του “Dedication”, τι και αν έγιναν λίγο emo, όπως και να το κάνουν είναι ξεκάθαρο κοντά στην κορυφή.

Δώσε, μάνα μου!!!

585
Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2156 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*