AGNOSTIC FRONT: “The American Dream Died”

Οι πρωτοκάθεδροι του NY HardCore, Agnostic Front επιτίθενται και πάλι, 4 χρόνια μετά το “My Life My way”. To “The American Dream Died” είναι η τέταρτη ολοκληρωμένη τους δουλειά, από σύναψης συνεργασίας με τη Nuclear Blast, ως τώρα και λίγα πράγματα αλλάζουν σε σχέση με το παρελθόν.

Πολύ πιο απογοητευμένοι και θυμωμένοι από την προηγούμενη φορά, κάνουν ντου κατά του Αμερικάνικου κατεστημένου, της αστυνομικής βίας και της κοινωνικής παρακμής και νοσταλγούν μια παλιά Νέα Υόρκη (“Old New York”).

Μουσικά φαίνεται να κοιτούν πίσω στο παρελθόν της crossover ταχύτητας, με κομμάτια, που κανένα τους δεν ξεπερνά τα 3 λεπτά και δίνουν έτσι, μια παλιατζίδικη hardcore punk υφή.

Εύκολο στο άκουσμα, αρκετό για να δημιουργήσει μπάχαλο, αλλά λίγο για να πει κανείς πως οι Agnostic Front επαναφέρουν την παλιά τους αίγλη.
Κομμάτια εθιστικά μεν σαν το “Police Violence”, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν αποτελούν το ταβάνι των Νεοϋορκέζων.

H παραγωγή είναι πολύ καλή και η μπάντα έλαβε μια κάποια φρεσκάδα με την προσθήκη του κιθαρίστα Craig Silverman (Slapshot, Blood For Blood και δε συμμαζεύεται), η φωνή του Roger Miret, αν και μοιάζει να έχει χάσει λίγο από το πάθος της, είναι αυτή που μας έκανε να τους αγαπήσουμε και όταν υπάρχουν όμορφα διαφορετικά κομμάτι σαν το τελευταίο “Just Like Yesterday”, θα υπάρχει ελπίδα για αιφνιδιασμό καλυτέρευσης!

425

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2110 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.