BIO- CANCER, FADOM, BIOTOXIC WARFARE, AMKEN, SKULL KORAPTOR (05/04/2015) An Club

Η αλήθεια είναι πως όταν πρίν από λίγες μέρες μας έσκασε στην μάπα το “Tormenting the Innocent” και μετά από το απαραίτητο λιώσιμο που έφαγε ο δίσκος, ήθελα πραγματικά πολύ να το ακούσω και live.

Και φυσικά τα παλικάρια των Bio- Cancer δεν μας άφησαν με το παράπονο διοργανώνοντας το release show του δεύτερου δίσκου τους μαζί με τέσσερα εξίσου δυνατά σχήματα του εγχώριου thrash metal στερεώματος, τους Fadom, Biotoxic Warfare, Amken και Skull Koraptor. Aπό νωρίς λοιπόν στο An περιμένοντας αυτό το άτυπο “Thrashers United” να μας πάρει τα κεφάλια.

Με το πρόγραμμα να τηρείται στην εντέλεια, κατά τις 19:15 την βραδιά ανοίγουν εντυπωσιακά οι Skull Koraptor. Φανερά βελτιωμένοι από την τελευταία φορά που τους είχα δει και με μεγαλύτερη άνεση στη σκηνή πραγματοποίησαν μια πολύ δυναμική εμφάνιση με το πιο μελωδικό thrash metal τους (σε πιο Annihilator, Megadeth πλαίσια) να ξεσηκώνει το ολοένα και αυξανόμενο κοινό με τα πρώτα moshpits και circle pits να προμηνύουν τον χαμό που θα ακολουθούσε.

Credits ωστόσο πρέπει να δώσω στον μπασίστα της μπάντας που δεν σταμάτησε να οργώνει το μπάσο του και φυσικά να τραβάει τα βλέμματα. Ιδανικό ξεκίνημα.

Skull Koraptor setlist: Get Away, Hatred Sinners, Unbearable Pain, Blast It Out, Dead Ahead, Anger Comes From You

Kαι περνάμε στο highlight της βραδιάς. Την εμφάνιση των Amken. Οι οποίοι έχουν πάρει ξεκάθαρα τον αέρα της σκηνής και πραγματικά ήταν εξαιρετικοί.  Παίζοντας ολόκληρο το περσινό EP τους “Adrenaline Shot” του οποίου τα απαιτητικά κομμάτια απέδωσαν τέλεια, με όλο το μαγαζί στο πλευρό τους, φούλ ενέργεια και άριστα δεμένοι μεταξύ τους με άφησαν πραγματικά άφωνο.

Η μπάντα ρίχνει πολύ δουλειά κάτι το οποίο φαίνεται και δεν είναι τυχαίο που έχουν αναπτύξει έναν τόσο δυνατό πυρήνα οπαδών. Κάθε φορά όλο και καλύτεροι.

Amken setlist: Nightmares, God’s Asleep, Shattered Sanity, Adrenaline Shot, Obedient Dogs, Zombie Pets

Aπό την Κρήτη οι επόμενοι κύριοι. Οι Biotoxic Warfare ξεκίνησαν με έναν πολύ κακό ήχο μαζί με ορισμένα λάθη στην εισαγωγή ευτυχώς όμως με την είσοδο του τραγουδιστή τους έδειξαν να παίρνουν λίγο τα πάνω τους. Βέβαια μου φάνηκαν το ίδιο αγχωμένοι όπως στο release show για τον δίσκο τους “Lobotomized” (τον οποίο τίμησαν και τώρα φυσικά) κανά δυο μήνες πρίν και πολύ πιο άπειροι από τις άλλες τέσσερις μπάντες. Ωστόσο η εμφάνιση τους ήταν αρκετά καλή όμως σίγουρα έχουν δρόμο μπροστά τους και σίγουρα μπορούν πολλά παραπάνω.

Η διασκευή στο “Alliance to the Powerthrone” των Desaster καθώς και τα guest φωνητικά του Αντρέα των Blessed By Perversion στο κομμάτι “As We Rot… (Promises of Heaven)” πρόσθεσαν την δική τους ξεχωριστή νότα στην παρουσία των παιδιών.

Biotoxic Warfare setlist: War Sirens/ Mors Indecepta, Baptized in Blood And Greed, Dysphoric Reality, Lust For Hate, Lobotomized, As We Rot…(Promises of Heaven), Alliance to the Powerthrone (Desaster cover), Proclaim the Gospel of Lies

Και το ασταμάτητο moshing και stage diving (μιλάμε ο ένας μετά τον άλλον έπεφταν από την σκηνή) συνεχίζεται με τους γνωστούς μας Fadom να κρατάνε τον πήχη της βραδιάς σε ψηλά επίπεδα. Αν και είχαμε καιρό να ακούσουμε νέα από την πλευρά της μπάντας, έδειξαν πως βρίσκονται σε πολύ καλή φόρμα. Με το setlist τους να αποτελείται κυρίως από τον μοναδικό τους δίσκο “Pantophobia” τα κομμάτια του οποίου ήξεραν όλοι μέσα στο μαγαζί ( αυτά είναι) και μαζί με ένα καινούριο πολλά υποσχόμενο κομμάτι συν ένα instrumental intro προκάλεσαν κυριολεκτικά πανικό.

Και για μια ακόμη φορά παρουσιάστηκαν δουλεμένοι, με τον μπασίστα και εδώ να κλέβει μπόλικα βλέμματα ενώ το ιδανικό κλείσιμο ήρθε με το καταπληκτικό κομμάτι “Heavenfall”.

Fadom setlist: Intro, Age of Dawn, Massive Destruction, Pantophobia, Thrasholution (Thrash is Solution), Another Selfish Apprentice, Heavenfall

Σειρά λοιπόν για τους διοργανωτές Bio- Cancer. Δεν νομίζω πως περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό βέβαια από αυτό που είδε. Με το “Tormenting the Innocent” σε πρώτο πλάνο αλλά φυσικά και με κομμάτια του πρώτου τους δίσκου “Ear Piercing Thrash”, ήταν τουλάχιστον σαρωτικοί. Αν και ο ήχος ορισμένες φορές βαβούριαζε, δεν γινόταν να μην παρατηρήσεις πως τα παιδιά έπαιξαν τα καινούρια τους κομμάτια ακριβώς όπως τα ακούς στον δίσκο ενώ το παλιό τους υλικό ακουγόταν δέκα επίπεδα παραπάνω.

Εξαιρετικοί με έναν drummer να πυροβολεί χωρίς σταματημό, με το μπάσο σε πρωταγωνιστικό ρόλο και τον frontman τους σε τρελά κέφια να επιδίδεται σε stage diving μαζί με το κοινό, ταρακούνησαν συθέμελα το An ενώ στα “Tormenting the Innocent”, “Ear Piercing Thrash” (το οποίο ακούσαμε μια φορά στη αρχή και μια στο τέλος ύστερα από απαίτηση του κοινού για ακόμη ένα κομμάτι), “You Scream You Die”, “Bulletproof” όπως και στην διασκευή του “Extreme Hatred” από Hypnosia επικράτησε ο κακός χαμός. Οδοστρωτήρες όπως περιμέναμε και όπως πρέπει να είναι.

Bio- Cancer setlist: Intro, Obligated to Incest, Ear Piercing Thrash, Boxed Out, Get Cancered… Now!, Tormenting the Innocent, You Scream You Die, Extreme Hatred (Hypnosia cover), F(r)iends Or Fiends?, Think, Killing Habit, Backstabbed Again, Bulletproof, Spread the Cancer, Ear Piercing Thrash (ξανά)

Λίγο μετά τις 23:00 το thrash metal πάρτι έληξε και εκτός της ικανοποίησης και της περηφάνειας για την ελληνική σκηνή που νιώσαμε για μια ακόμα φορά όσοι βρεθήκαμε στο An εκείνο το βράδυ υπάρχει μια πρόταση που αντικατοπτρίζει πλήρως το τι ζήσαμε. EAR PIERCING THRASH!!! Cheers.

photos: Χριστίνα Αλώση

772