ALL VOWS COLLAPSE: “All Vows Collapse” EP

Αυτό είναι το ντεμπούτο των Αθηναίων που ξεκινήσανε το 2012 το μουσικό τους ταξίδι σε αυτό που ονομάζεται (εισαγωγή ταμπούρου) metalcore (ΚΡΑΑΑΣΣΣΣΣ).

Ναι, ναι, αυτά τα αγόρια  είναι οπαδοί των Shai Hulud, Hatebreed και λοιπών φίλων από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, που κάποτε αναμίξανε τόσο επιτυχημένα το metal με τη hardcore νοοτροπία για να καταιγιζόμαστε από άπειρα τέτοιου ήχου συγκροτήματα ακόμη και στη μικρή Ψωροκώσταινα.

Είναι άξιο μνείας ότι όλο αυτό δεν είναι κάτι πολύ πρόσφατο, καθώς άλλοτε υπήρχαν ή και ακόμη υπάρχουν συγκροτήματα όπως Endsight, Eternal Hated και πολλοί άλλοι  εδώ και μία πενταετία, αλλά μάλλον τώρα είναι πρόσφορες οι συνθήκες για να πάρει τα απάνω του το όλο πράμα. Αυτό που ακούει κανείς στα 5 κομμάτια του ντεμπούτου EP των All Vows Collapse, με τους οποίους έχουμε ασχοληθεί και στο παρελθόν είναι μανιασμένα αλλά όχι πολύ εξεζητημένα drums, κιθάρες που φτύνουν μπουκωμένα riff και απελπισμένες οκτάβες, υπόκωφα υπερμπάσα beatdowns (όχι άλλο pls…), χορωδιακά gang vocals, προσφορά φίλων και συναδέλφων κατά το δοκούν, και η βαθιά-σαν-την-τάφρο-των-Μαριανών  φωνή  του frontman Econe (κατά κόσμον Κωνσταντίνος Περιγιαλιώτης), που ομολογουμένως είναι ακούραστη από  ζωντανή εμπειρία  της μπάντας που είχα. Επί του πρακτέου το γκρουπ πετυχαίνει με το παρόν EP να κάνει μία καλή εισαγωγή στον ήχο του και να αφήσει ένα στίγμα στους απανταχού οπαδούς του συγκεκριμένου ήχου, και μάλιστα σε μία όμορφή συσκευασία.

Το ζήτημα είναι ότι στη βράση κολλάει το σίδερο και θεωρώ ότι τρία χρόνια για ένα EP είναι πολύς χρόνος και χαλαρώνει τους δεσμούς, αλλά τι να γίνει, είμαστε στη Μπανανία και ίσως οι συνθήκες να μην ήταν πρόσφορες για τα παιδιά αυτά. Τώρα, από την άλλη, ως προς τις ενορχηστρώσεις και τη μουσική έχω να πω ότι δεν μου προξενούν καμία έκπληξη, καθώς πάνω – κάτω με κάποιες διαφοροποιημένες λεπτομέρειες και επί της ουσίας δεν έχουν  εξελιχτεί πολύ τα πράγματα, απλά ο κόσμος άκουσε λίγο παραπάνω τον ήχο του Goetheborg και τους Unearth και αποφάσισε ότι μπορεί πλέον τεχνικά να το αφομοιώσει. Τουτέστιν, επί της παρούσης ότι πολλά από τα κομμάτια του EP, με τη σειρά τους, δε διαφοροποιούνται και ιδιαίτερα μεταξύ τους ούτε αλλάζουν δραματικά.

Είναι αρκετά νωρίς να βγάζω συμπεράσματα, αλλά υπάρχουν κάποια προμηνύματα στην παρούσα ηχογράφηση για τη μετέπειτα εξέλιξη του γκρουπ αυτού.

501

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*