FROSTHELM: “The Endless Winter”

Από τις παγωμένες πεδιάδες τις Βόρειας Ντακότα μας έρχονται αυτοί εδώ οι κύριοι για να μας πιάσουν για τα καλά στον ύπνο και να μας κάνουν να τρίβουμε τα αυτιά μας.

Δεύτερο και καθοριστικό βήμα των Αμερικανών στο χώρο της δισκογραφίας μετά το αρκετά καλό τους πρώτο EP “The Northwinds Rend Flesh” του 2012.  Το ντεμπούτο full- length της μπάντας “The Endless Winter” είναι οτι πρέπει για να συνοδέψεις έναν μακροσκελή χειμώνα όπως κάθε ποιοτική black (στην συγκεκριμένη περίπτωση black/ thrash) κυκλοφορία.

Ένας δίσκος γεμάτος επιθετικότητα, λύσσα, καυστικές riffάρες, blastίδια που σου τραντάζουν τα σωθικά, ιδανικά ξεσκισμένα φωνητικά με κάθε μια από τις 9 κομματάρες του να αποπνέει αυτό το ανατριχιαστικό ψύχος που κάνει την σπονδυλική σου στήλη να τρίζει. Οι ταχύτητες φυσικά βρίσκονται σε black/ thrash επίπεδα με ορισμένες πιο mid-tempo και… “ήπιες” στιγμές όπως για παράδειγμα στο ομότιτλο.

Ένα καταπληκτικό ξεκίνημα για την μπάντα με τον δίσκο, μαζί με το εξαιρετικό και πλήρως αντιπροσωπευτικό εξώφυλλο του παγετού και της θανατίλας που διακρίνει το “The Endless Winter”, να αποτελεί μια βροντερή απάντηση στην παράδοση που έχει στο συγκεκριμένο ήχο η Σκανδιναβία.

Ακούστε το για όσο ακόμα οι νύχτες μας θα παραμένουν ψυχρές. Must have.

523