AXEL RUDI PELL: “Magic Moments”

25 χρόνια solo καριέρας δεν είναι καθόλου λίγα και ο συμπαθής γερμανός βιρτουόζος αποφάσισε να κάνει ένα εξαιρετικό δώρο στους fan του.

Μάζεψε λοιπόν μια χούφτα φίλους, όπως Jeff Scott Soto, Jorg Michael, Vinny Appice, Doogie White, Michael Voss, Ronnie Atkins, John Lawton, Tony Carey, Graham Bonnet συν τα πρώην μέλη των Steeler (της πρώτης μπάντας του Pell) και εμφανίστηκε στο Bang Your Head Festival της Γερμανίας σε ένα live που σίγουρα θα μείνει στην ιστορία, μιας και περιλάμβανε κομμάτια από σχεδόν όλη την καριέρα του Axel Rudi Pell, όπως και διασκευές σε κομμάτια σταθμούς, όπως “Hey Hey My My”, “Black Night”, “Long Live Rock n Roll”, “Smoke on the Water” και άλλα.

Το “Magic Moments” λοιπόν περιέχει αυτήν τη συναυλία και θα κυκλοφορήσει σε τριπλό cd και dvd από την SPV και οι απανταχού fan του Pell μπορούν να επενδύσουν άφοβα, μιας και δεν πρόκειται για ένα ακόμη live album που δεν έχει λόγο ύπαρξης.

Το tracklist εμπεριέχει συνθέσεις και από Steeler, ενώ προσπαθεί στην πορεία να παρουσιάσει μεγάλος μέρος των μουσικών σταθμών του Pell, παραλείποντας δυστυχώς πολλά σημαντικά κομμάτια, τα οποία για να είμαστε δίκαιοι, έχει συμπεριλάβει στο παρελθόν σε live δίσκους.

Η κιθαριστική πολυλογία του γερμανού συναντάται για μια ακόμη φορά και αποτελεί ίσως το μόνο σημαντικό μειονέκτημα του “Magic Moments”. Άπαξ όμως και έχεις ασχοληθεί μαζί του, είναι κάτι που περιμένεις ούτως ή άλλως.

Τα δύο πρώτα cd αφορούν συνθέσεις του Axel, ενώ το τρίτο αποτελείται από διασκευές, άλλες περισσότερο, άλλες λιγότερο πετυχημένες. Όπως και να έχει, στην πλειοψηφία τους έχουν ενδιαφέρον, κυρίως λόγω των guest.

Εν κατακλείδι, ίσως ο καλύτερος τρόπος να γιορτάσει ο Axel Rudi Pell τα 25 χρόνια solo καριέρας.

532
Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1404 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*