RANGER: “Where Evil Dwells”

Σέντρα από τα δεξιά, καρφωτή κεφαλιά και Γκολ!!!

Δε μπορώ να περιγράψω αλλιώς τον 1ο και ισοπεδωτικό δίσκο των Φιλανδών Ranger.

Έπειτα από Demos, Singles, Ep και Compilation δισκάκια, ήρθε η ώρα για την αποκάλυψη του “Where Evil Dwells”, το οποίο μας επιβεβαιώνει όλα όσα περιμέναμε από τους Ranger… ένα Strictly Speed Metal Assault.

Γίνομαι γραφικός, το ξέρω, αλλά το album μας ταξιδεύει πίσω στα 80’s όπου τότενες έβλεπες μπάντες όπως οι Iron Angel, Warrant (Ger), Helloween (Ep), Blind Guardian (2 πρώτοι δίσκοι) να speedάρουν μέχρι τελικής πτώσεως.

Αυτό κάνουν και οι Ranger και το κάνουν με τέτοιο τρόπο που βλέπεις μέσα από τις νότες τους ότι δεν πέρασε ούτε μια μέρα από εκείνη την εποχή.

Το καταλαβαίνεις αυτό ακούγοντας μια φυσικότατη παραγωγή στον δίσκο χωρίς γυαλίσματα, φρουφρου και αρώματα. Παίζουν γρήγορα, δυναμικά και με θυμό πιάνοντας βασικές κλίμακες του Oldschool Speed Metal πλαισιώνοντας το με Backing Vocals που δίνουν μια γεύση από Bay Area Thrash και High tempo που δεν αφήνει σβέρκο για σβέρκο.

Σου σερβίρουν στο πιάτο αυτό που λέμε “παρ’ το- βαλ’ το” και σε στέλνουν κατευθείαν για Circle Pit και Stage Diving.

Αξιοσημείωτο δε, είναι ότι δεν αρκούνται σε μικρής διάρκειας τραγούδια αλλά έχουν και μεγάλα σε διάρκεια, με αποκορύφωση το 10λεπτο και ομώνυμο κομμάτι του δίσκου “Where Evil Dwells”, τα οποία δεν τα βαριέσαι καθόλου!

Αν έκαναν το μπαμ τώρα, ανυπομονώ και για το μέλλον τους… Buy!!!

463

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.