A FOREST OF STARS: “Beware The Sword You Cannot See”

Βρε, βρε καλώς τα παιδιά.

Έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια από το “A Shadow Play For Yesterdays” και οι Βρετανοί Α Forest of Stars ξαναχτυπούν με το καινούριο τους πόνημα ονόματι “Beware The Sword You Cannot See”. Πραγματικά ό,τι και να πω είναι λίγο. Θυμάμαι η πρώτη επαφή μαζί τους μου είχε αφήσει θετικές εντυπώσεις, αλλά με την καινούρια τους κυκλοφορία όχι μόνο τις έχουν κερδίσει, αλλά τις έχουν ξεπεράσει.

Δεν ξέρω αν θα συγκαταλέγεται στις καλύτερες κυκλοφορίες της τρέχουσας χρονιάς, άλλωστε είναι πολύ νωρίς ακόμα και περιμένουμε πολλά καλούδια να κυκλοφορήσουν, σίγουρα όμως πρόκειται για έναν από τους καλύτερους δίσκους που έχω ακούσει μέχρι στιγμής.

Oυσιαστικά το “Beware The Sword You Cannot See” δεν αποκλίνει μουσικά από τον προκάτοχό του. Οι Βρετανοί συνεχίζουν την γνωστή πλέον δοκιμασμένη συνταγή όπου συνδυάζουν τα folk στοιχεία με το black metal και ένιοτε και με το doom (αν και στην συγκεκριμένη κυκλοφορία είναι ανεπαίσθητο). Tα progressive σημεία του δίσκου είναι τόσο καλά παιγμένα και τόσο σωστά τοποθετημένα ώστε δένουν άρτια με το συνολικό αποτέλεσμα.Για ακόμη μια φορά τα φωνητικά του Mister Curse είναι άψογα, ενώ τα γυναικεία φωνητικά της Katheryne, Queen of The Ghosts όπου χρειάζονται, μαζί με το μαγικό βιολί της απογειώνουν το αποτέλεσμα.

Για να μην τα πολυλογούμε μιλάμε για ένα δίσκο, ο οποίος από χιλιόμετρα μακριά φωνάζει θεατρικότητα, θεατρικότητα που σου μεταφέρεται μέσω των ηχείων και το χρωστάει κατά κύριο λόγο στον frontman του.

Δεν ξέρω πραγματικά τι να πω. Ενθουσιασμένη αλλά με εγκράτεια

Δαγκωτό, δαγκωτό και πάλι δαγκωτό.

527