PHANTOM-X (10/09/2010)

Το Rockway.gr είχε τη χαρά να παραβρεθεί στο live των Phantom – X στο “Bat City”! Μαζί τους ήταν οι δικοί μας Secret Illusion, οι οποίοι έχουν το πρώτο τους album στα σκαριά και μοιράστηκαν μαζί μας κάποια απ’ τα νέα τους κομμάτια!

Έτσι λοιπόν άνοιξαν το event με τις ατμοσφαιρικές τους μελωδίες. Αρχικά η κιθάρα πρέπει να ήταν λίγο χαμηλά με αποτέλεσμα τα δυναμικά drums να την υπερκεράσουν, ωστόσο στο σύνολό της η εμφάνιση τους ήταν εξαιρετική! Ιδιαίτερα εύσημα ανήκουν στα πλήκτρα, τα οποία πολλές φορές έκλεβαν την παράσταση και στα άρτια φωνητικά που προσωπικά μου θύμισαν αρκετά “James LaBrie”.

Λίγο αργότερα η σκυτάλη πέρασε στους Phantom – X. Προσιτοί και ευγνώμονες για τη στήριξη του κόσμου άνοιξαν το show τους με το “This is War” από το νέο τους δίσκο. Αμέσως ζέσταναν το κλίμα και κατάφεραν μέσα σε λίγα λεπτά να παρασύρουν τους παρευρισκόμενους στον ρυθμό

live-PhantomX1

τους. Ο frontman Kevin Goocher δεν έπαψε στιγμή να τονίζει πόσο αγαπά την Ελλάδα, καθώς ήταν το πρώτο μέρος στο εξωτερικό όπου έπαιξε ποτέ, όπως μας είπε και στη συνέντευξη μας και να μας προκαλεί να ουρλιάξουμε μαζί του! Από το εξαιρετικό setlist δεν έλειψαν και οι ωδές σε δυο μεγάλες μουσικές προσωπικότητες. Λίγο πριν το τέλος του live λοιπόν, ως tribute στον αποθανόντα Dio, οι Phantom – X έπαιξαν το Heaven and Hell. Ακόμη όμως μια έκπληξη περίμενε το ενθουσιασμένο κοινό. Με αφορμή την αναφορά του Bruce Dickinson στους Phantom – X σε ραδιοφωνική εκπομπή του στο BBC, όπου έπαιξε και το κομμάτι τους “This is War”, η μπάντα θεώρησε πρέπον να του αφιερώσει το “Wasted Years” με το οποίο απογείωσαν και έκλεισαν την εξαιρετική τους εμφάνιση!

live-PhantomX3

Μπορεί ο χώρος να ήταν μικρός, το κοινό λιγοστό, αλλά σε αυτό το live κατάλαβα ότι η αγάπη για τη μουσική είναι τελικά αυτό που μετράει, αυτό που σε κάνει αυθεντικό… Μια μπάντα απ’ το Texas πέρασε έναν ολόκληρο ωκεανό, για να χαρίσει, ένα κατά τ’ άλλα εκρηκτικό live σε ένα μικρό αριθμό κοινού στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης. Αυτό σημαίνει το να πατάς γερά στα πόδια σου και να ξέρεις ποιος είσαι! Και όπως είπε και ο Kevin κάνοντας μας όλους να συγκινηθούμε, “You ‘re never to old to Rock ‘n Roll!

Φιλίππα Δημητριάδη

402