WAR FROM A HARLOT’S MOUTH: “ΜMX”

Οι Γερμανοί War From A Harlot’s Mouth δημιουργήθηκαν το 2005 στο Βερολίνο ενώ από το 2006 βρίσκονται συνεχώς στο δισκογραφικό προσκήνιο με τις κυκλοφορίες δύο Studio Album,ενός EP και μερικών Splits.

Το ”MMX” είναι το πιο φρέσκο δημιούργημα της Metalcore πεντάδας και απέχει μόλις λίγους μήνες από τον προηγούμενό τους ‘‘In Shoals”.

Η νέα αυτή κυκλοφορία τους ήταν η αφορμή για την πρώτη μου επαφή μαζί τους και ομολογώ πως γενικά το είδος που παίζουν δεν με ελκύει όντας μια σύζευξη Mathcore και Tech Metal. Tο γεγονός πως ο τραγουδιστής τους είναι ο Frontman των συμπατριωτών τους The Ocean,Nico,αλλά και το ότι συνδυάζουν αβίαστα το Grindcore με Jazz μελωδίες προξένησε το ενδιαφέρον μου για την συνεχή ακρόαση του δίσκου. Στο ”ΜΜΧ” λοιπόν συναντάμε οχτάχορδες κιθάρες με τις οποίες ηχογράφησαν για πρώτη φορά οι Γερμανοί θέλοντας έτσι να διευρύνουν τον ήχο τους, κάτι που το πέτυχαν ως ένα σημείο. Άλλωστε οι δυνατές κιθαριστικές μελωδίες είναι και το ατού του δίσκου σε συνδυασμό μάλιστα με τα πολυποίκιλα φωνητικά, τα οποία παρεμπιπτόντως αποδίδονται άψογα καθώς ακούμε τον δίσκο. Οι War From A Harlot’s Mouth από την αρχή της καριέρας τους δεν υπέκυψαν σε μουσικούς συμβιβασμούς και σήμερα αντί να επαναλαμβάνονται σε αυτό που οι ίδιοι ξέρουν καλύτερα το πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα.

Η παραγωγή του δίσκου είναι μια συνεργασία των War From A Harlot’s Mouth με τον Florian Nowak ενώ το artwork είναι δουλειά του Joshua Andrew Belanger ο οποίος έχει συνεργαστεί στο κοντινό παρελθόν με μπάντες όπως Bring Me The Horizon,Heaven Shall Burn και Amon Amarth.


404